I med crème fraiche, grädde och krydda med salt, svartpeppar och paprikapulver. Använd gärna lite hackade soltorkadetomater samt smulad fetaost i såsen för att förhöja smaken
Köttfärsgratänger har jag bjudit på förr vid flera tillfällen, men den här gången gjorde jag den lite annorlunda med hjälp av en smaksatt creème fraiche
Smakaavmed kokossocker, balsamvinäger och eventuellt mer salt. Extra effektivt blir lykopenet om tomaterna upphettas, så ät gärna tomatsoppa, ugnsbakade tomater, ugnsbakade körsbärstomatermed mozarella, ketchup (helst utan socker förstås), en smakriktomat- och paprikaröra och tomatpuré
Mixa alla ingredienser med en stavmixer till en slät sås. I receptet skulle man använda hela soltorkadetomater men jag hade en burk med kräm på soltorkadetomater i kylskåpet som jag använde istället, det fungerade väldigt bra
Testade denna gång ett recept av Tommy Myllymäki och Lisa Lemke på kycklingburgare som fått smakavsoltorkadetomater och oliver serverade tillsammans med en basilikadressing
När jag var hemma igen så lagades det en fläskfilégryta medsmakav basilika och soltorkadetomater. Smakaavmed mer salt och peppar och lägg till sist i basilikan
Den borde väl funka att ta hyffsade bilder med. Jag är egentligen inget större fan av paj, men den här är riktigt god och ett gammalt Viktvöktar recept som jag sparat för att jag gillade det så mycket
Smakaavmed salt och svartpeppar. Salt och grovmalen svartpeppar efter smak. Receptet kommer från en av böckerna om mat från Saltå kvarn skrivna av Åsa Svanberg
Serverad på mitt favoritbröd och toppad med ugnstorkade tomater och grovmald svartpeppar. Den här bönröran är antagligen det godaste smörgåspålägget jag någonsin gjort
Valborgsmiddagen igår blev grillad fläskytterfilé (smakar minst lika bra som fläskfilé om inte bättre) med en pastasalld och kräm på fetaost och soltorkadetomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.