Béchamelsås
Milda.se
Milda.se

Béchamelsås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 msk Milda flytande margarin
  • 5 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl Milda mat 15 %
  • salt
  • svartpeppar
  • malen

Beskrivning

    Häll i margarinet i en tjockbottnad kastrull.

    Vispa ner vetemjölet

    Vispa ner all mjölk på en gång, tänk på att margarin och mjölblandningen inte ska vara för varm när det görs, tillsätt därefter milda mat.

    Låt såsen koka upp och koka 3-5 minuter så att den råa mjölsmaken försvinner. Rör väl hela tiden och rör över hela botten i kastrullen för att undvika vidbränning.

    Smaka av med salt och peppar.

    Servera lutfisken med sås, kokt potatis, svartpeppar eller kryddpeppar och gröna ärtor.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.