Skala och skiva potatisen tunt. Gratinera tills potatisen är mjuk, ca 45-50 minuter. Godkväll. Igår gjorde jag den här fantastiskt goda köttfärsgratängen
Mosa potatisen lätt, blanda ner övriga ingredienser och smaka av. I går återvände en annan sorts knöl till vårt kök, det var sötpotatisen som vi gav en ny chans efter flera års avbrott
Häll bort vattnet och låt potatisen kallna. Skala och skiva potatisen. Koka potatisen cirka 10 minuter i lättsaltat vatten, den ska inte vara genomkokt
Servera den gratinerade falukorven med ugnspotatisen och broccolin. Blanda potatisen med olja och salt och ugnsbaka ca 30 minuter tills den är genommjuk och har fin färg
Börja med att skala potatisen och tärna den i små bitar, hacka sallads löken. Häll potatisen och löken i en stekpanna , salta lite & bryn i äkta smör tills potatisen får fin färg
Halvera potatisen och gröp försiktigt ur potatisen så att skalet inte skadas. Mosa potatisen med en gaffel eller potatisstöt och tillsätt grädde och smör
Gratinerat potatismos ser ju inte särskilt läckert ut. Så är det bara. Vilken tur då att det smakar så mycket bättre, för det är ju ändå viktigast om man skulle tvingas välja mellan utseende och smak
Enkel matlagning blev det på lördagskvällen med våra gäster ToJ. Färsbiffar på enklast möjliga vis, bara att platta ut hela paketet i stekpannan och steka som en enda stor biff och sedan dela i bitar innan gratineringen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.