Snoppa jordgubbarna, lägg dem i en mixer tillsammans med citronsaft och ingefära, mixa. Häll vatten och socker i en kastrull, koka upp och koka ca 10 minuter på låg värme
Så här på lillördag så tycker jag att det är dags att dela med mig av ett nytt pannacottarecept. Jag har testat ett helt nytt sötningsmedel som funkade suveränt till efterrätten – det blev så bra
Ett underbart tillbehör i efterrättsväg är jordgubbssås. 250g frysta (eller färska jordgubbar2 dl vatten1 dl sockerLägg alla ingredienser i en bunke och mixa det slät med stavmixern eller i en blender
Lägg gelantinet i en bunke med kallt vatten. Jordgubbssås. Eftersom det blir skummigt när man kör med mixer, så kan du ta såsen från värmen och röra i den en stund så försvinner skummet
Fyll på medjordgubbssås. Sommardesserter kan det gott vara säsong för året runt, för även när det inte är sommar är det hälsosamt att påminna sig med de intryck man har att ta till
Täck med rikligt med vatten. Häll upp jordgubbssåsen på ris à la maltan. Skölj av noggrant i ett durkslag/trådsil med ljummet vatten så det rödaktiga blötläggningsvattnet försvinner
Täck med rikligt med vatten. Häll upp jordgubbssåsen på ris à la maltan. Skölj av noggrant i ett durkslag/trådsil med ljummet vatten så det rödaktiga blötläggningsvattnet försvinner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.