Så har halva köket påbörjat sin semester, det är Anki tillhör ledighetskommittén frånoch med i dag medan Håkan jobbar på fram till i morgon, torsdag, för att sedan gör sin fru sällskap
Kryddad runt om var den med salt, svartpeppar och timjan. I dag blir det en liten rapport från vårt nyårsfirande, i alla fall den delen som är ätbar för det var ungefär vad som fastnade på bild
För att V skulle orka vara med i processen hela vägen från degsättning och fram till de färdiga munkarna, valde jag att göra en enklare variant med bakpulver istället för jäst
Vår nya glassfavorit är R-ice vanilj från GB. Förut – när båda barnen åt ren havre gjorde jag ofta en väldigt god paj som man kan variera alltefter smak och tycke
Vet man att någon av gästerna på ett kalas är glutenintolerant så är det ju roligt att kunna bjuda på en tårta som alla gäster kan äta och på så vis slippa baka två tårtor, eller be personen som inte kan äta gluten att ta med eget fikabröd
Jag hittade Fredriks recept från tidningens hembakat. Tillsätt den kondenserade mjölken och bären. Häll smeten i formen och lägg den andra marängbotten ovanpå
Jag vet inte vad det är med mig och asiatisk mat, men det känns som om det är jag på något sätt. I löööv thaimat, sushi och annat japansk, kinabufféer, vietnamesiskt, mongoliskt
Blanda mjöl, havregryn bakpulver, socker och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det. Blanda ner havredryck eller mjölk och rör ihop till en deg, sluta när du kan kan forma till en deg
Receptet på pizzadeg och tomatsås är hämtat från den fina bloggen Remsans bistro, som i sin tur har hämtat receptet från Pain de Martin (surdegsbrödens okrönte mästare
Det går i perioder och oftast brukar matlagningsintresset öka när jag hittar spännande produkter. Jag har tidigare skrivit om alla fina produkter från Sevan som jag hittat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.