Både smeten och den färdiga muffinsen smakade nästan precis som vanliga chokladmuffins. Nu har jag bakat den ena sockerfria och mjölfria muffinsen efter den andra här och jag har väl inte riktigt hoppat högt av smaksensation än, men jag kommer allt närmare
Dom här sötsakerna bakade jag häromdagen och fick en önskan från en i hemmet att göra chokladmintkrämen idag igen eftersom den är så himla god och det gjorde jag ju med glädje, det här är ett jättebra basrecept på muffins som är glutenfria, utan vetestärkelse och mjölk/laktos
Rör banan, socker och ägg till en nästan jämn smet. Tillsätt smält smör och filmjölk/gräddfil/mjölk. Blanda gärna ljus och/eller mörk choklad efter eget tycke och smak
Vet man att någon av gästerna på ett kalas är glutenintolerant så är det ju roligt att kunna bjuda på en tårta som alla gäster kan äta och på så vis slippa baka två tårtor, eller be personen som inte kan äta gluten att ta med eget fikabröd
En stackars överbliven potatis fick göra nytta i de här muffinsen, som blev saftiga och goda. Mandelmjöl innehåller väldigt lite kolhydrater, och bovetemjöl har också bättre GI-värde än vanligt vitt mjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.