Avspänd och färgstark högsommarmat
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1-2 plåtar, beroende på storlek:
  • 2 1/2 dl blandade frön, t ex linfrö, sesam, solrosfrön, pumpakärnor
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl kallt vatten
  • 1 krm salt + lite flingsalt
  •  
  • Rökt tomatsås
  • rökspån till grillen av al, mesquite etc
  • 4-5 stora tomater
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1-2 vitlöksklyftor, helst färsk
  • 1-2 tsk paprikapulver
  • 1-2 msk koncentrerad kalvfond
  • ev ett par stänk tabasco
  • salt, svartpeppar
  •  
  • Tzatziki
  • 3 dl grekisk/turkisk yoghurt, 8-10% fet
  • 1-2 vitlöksklyftor, helst färsk
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 gurka salt, svartpeppar
  •  
  • Rucolapotatis
  • 600-700 g kokt färskpotatis
  • 2-3 msk smör
  • 50-60 g rucola, grovhackad
  •  
  • Vaniljmjölk
  • 3 dl mjölk, 3%
  • 1/2 vaniljstång 2 msk socker

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.