Nåja, med en indiskt matlagningskurs i ryggen serverar jag (i mitt tycke) indisk mat av betydligt högre kvalitet än samtliga restauranger jag provat mig igenom i Malmö
½ msk grillkrydda eller motsvarande (jag kör med Santa Marias Steakhouse-krydda). Det som ger denna gryta en indisktouch är inte bara tekniken, jag använder både curryblad och chili
Lite smått och gott att fylla bröden med. Istället fick det bli en indisktouch på det hela. Jag kryddade med 2-3 tsk garam masala, 1-2 krm anchochili och salt
Här har jag samlat info om indiska kryddor & smaker. I den här mustiga varianten av pickles mednordindiska smaker har jag använt små lila auberginer, ta den sort du har
Vi bryter brödet i bitar och äter grytan med hjälp av bitarna. Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Mixa de krossade tomaterna och cashewnötterna med en mixerstav. Fräs löken, chilin och ingefäran i en stor kastrull med olja och pressa i vitlöken utan att det tar färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.