Nedan är en kort sammanfattning av de metoder jag hittat för atträdda min vetesurdeg. Han beskriver även ”Förutom mjöl och vatten kan man tillsätta olika saker för att hjälpa processen på traven
Skölj ur stekpannan med lite vatten så du får ut alla smakerna och häll i grytan. Man kan tillsätta lite turkisk youghurt straxt innan grytan är klar men vi tycker det är godare att serbvera den brevid
Det finns mycket gott att fylla en tårta med. Lika mycket som man ska planera hur en tårta ska se ut, vilka färger och dekoretioner man ska ha på tårtan, lika viktigt är det att kombinera smaker och färger innuti
Så galet gott och ett ganska roligt sätt att bjuda på också. Sa jag att det var magiskt gott. En perfekt rätt att göra några timmar innan, sätt den bara i kylen så är det bara att plocka fram när gästerna är på plats
Ger 1 bröd 1 stort ljust runt bröd 150 g mjölkfritt margarin 3/4 dl olivolja 3 finrivna vitlöksklyftor 1 dl finhackad persilja 2 krm salt 2 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Jag älskar att göra cupcakes. Cupcakes blommor i olika färger och former. Försvinner då i min egen lilla värd och tycker det är så kul att hålla på med mitt krims krams
Om bottnen känns fuktig kan du grädda den ytterligare några minuter liggande upp och ner. Så ända in i hoppsan god, och jag har haft den stora lyckan att få äta den två gånger på en vecka
Det kan vara lite klurigt att få till frostingen så att man får med alla färger i den när man spritsar, men jag har ett litet knep som jag tänkte dela med mig av
Det är safttider, både för att dricka och göra saft. Mamma använde de sista, träiga, rabarberna på sensommaren för att koka mängder av saft som sedan frös in för att drickas när nästa sommar kom
Det är så enkelt att det kan tänkas att vi aldrig mera kommer att köpa hem varmrökt lax från affären, ja så vida vi inte ska bjuda hem hela Petters följe på varmrökt lax, då måste vi nog först investera i ett helt rökeri
Som kock måste man provlaga allt och förra året bestämde jag mig för att koka hummer. Jag måste erkänna att detta var riktigt jobbigt som förstagångshummerkokare
och jag mår ok förutom att högra sidan av kroppen ömmar och jag är lite blåslagen. Fyra ingredienser och tio minuter är allt som krävs för att du ska kunna servera den här ljuvligt goda desserten
Då var det dags igen att lägga lite lingon på burk och vi gjorde precis samma recept som förra året, det vore ju dumt att ändra på ett så fantastiskt gott recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.