Det finns mycket gott att fylla en tårta med. Har man för många olika smaker så kan det lätt bli konstigt, och istället för att smakerna lyfts fram så kan dem försvinna och tårtan blir smaklös
En helg när livet är sådär underbart att leva. Ni anar inte vilken otrolig rolig helg jag har haft. Midsommarafton i fredags var i det närmaste epik med mängder med skratt, fantastisk mat, berusande dryck, dans kring midsommarstången, lekar med skratt som får enatt kikna, dans långt in på natten och ett iskallt morgondopp i det blå
Här kommer en helt fantastisk, mättande risotto som ni kommer att ÄLSKA. Den är så fylld med smak och kycklingen blir så saftig och god när allt får puttra tillsammans i grytan i ugnen
Blanda ihop smör, vitlök, persilja, salt och peppar. Jag hade sovit riktigt illa natten innan och bävade för att stoppa en levande hummer i kokande vatten
Jag tog ett paket med gul sockerpasta + halva paketet med vit sockerpasta och knådade ihop det. Oj, oj, oj så nervös jag var inför att göra en Nicke Nyfiken tårta
Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Man skulle kunna äta på jobbet, men jag tycker ju att det är roligt att laga mat och sitta ner en stund vid matbordet och ventileradagens händelser
Så härligt med en månad där så många får anledning att fira. Och ska det vara tårta så ska det vara ordentligt, dvs en dripcake fylld och dekorerad med en massa godsaker
Vi delar upp matplaneringen ( tanken är väl attbarnen ska laga maten sin vecka också så småningom men än så länge ligger det mest på mig ) plocka i och ur diskmaskinen, gå med soporna och hjälpa till med tvätten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.