Varje italiensk husmor med självaktning har nog sitt eget recept, men den innehåller oftast de lätta, torra savoiardikexen (kan också göras på sockerkaka), och ofta är de smaksattamed en blandning av kaffe och amaretto, marsalavin eller annan likör
Jag fick Roy Fares bakbok Sweet i julklapp av Jimmys lillasyster och sen dess har jag väl bläddrat fram och tillbaka i den ungefär 100 gånger men inte tagit mig för att göra någonting ur den, men på
Paella är gott och går fort att fixa till. Nu är Paella klar för att ätas. Idag lagade jag Paella med Skaldjur ca 6 portioner. Här fräser jag i 2 -3 msk olivolja, 1 gul lök, 2 vitlöksklyftor, 3 dl risottoris ( går bra med annat långkorningt ris) och 2 milda spansk peppar utan frö. 1 paket saffran, 1-2 tsk gurkmeja, 1 hönsbuljongtätning, 3 dl vatten och 1 dl vitt vin (frivilligt) går bra medvatten. Jag stoppade i bläckfiskringar efter 10 minuter så de fick puttra med. Har tillsatt 1 burk musslor i vatten, 1 litet paket djupfrysta kräftstjärtar. 3 dl vatten. 1 burk musslor i vatten
Så galet gott och ett ganska roligt sätt att bjuda på också. Det här bjöd jag bland annat på igår när våra goda vänner var över på en fredagsöl med lite plock till
Gillar upplägget att man har sin egen lilla portion av dessert och att ingen annan kan/ska gräva runt i den, haha, och sen ser det ju oftast fint ut också med upplägg i glas då man ser desserten även från sidan så att säga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.