Degen behöver inte knådas, bara arbetas ihop så att du kan dela den i tre bitar. Mortla saffranet tillsammans med någon nypa socker, så att pistillerna finfördelas
Såklart bakar jag den hela året om, men oftast byter jag då ut jordgubbarna mot något annat, som granatäpplekärnor till vintern, blåbär till hösten och varför intehallon till våren, som alltid är det bara att testa sig fram
Visst går det bra att slänga ned lite äggvitor i en pannkakssmet, i stället för ett av äggen, men eftersom jag tagit för vana att frysa in mina äggvitor, så krävs det framförhållning för att de skall bli använda
Tyvärr är terrinen inte speciellt lchf-vänlig (om du inte gör endast på mörk choklad), men jag gjorde vaniljkrämen och nöt och frökrispet utan socker (använde honung och sukrin melis) och serverade det med en hel hög björnbär, ljuvligt gott det med
Men varför ska man köra på samma bullrecept hela tiden, tänkte jag. Eftersom man intehar några längre sovmornar här hemma nuför tiden, satte jag och Vincent en bulldeg tidigt så de kunde vara klara till fikat
Släng upp degen på bakbordet och knåda till den, fördela till så många bullar som ni vill ha. Dom här bullarna smakar PRECIS som en helt vanlig semla, där är lite mindre sötma men det kompenserar man med fyllningen♥
Att jag intehar testat göra glass själv förut är en gåta. ) Ingredienserna är ju sådana som de flesta som äter LCHF alltid har hemma, så det är bara att slänga ihop lite glass när helst ni blir sugna
Numera är jag ännu större och förstår vad det innehåller och tycker att det inte är konstigare än attäta kött, men det har ändå inte blivit av att vi handlat hem det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.