Vispa grädde hårt. Det finns mycket gott att fylla en tårta med. Marängen ska tjockna och bli hård. Lika mycket som man ska planera hur en tårta ska se ut, vilka färger och dekoretioner man ska ha på tårtan, lika viktigt är det att kombinera smaker och färger innuti
Så ända in i hoppsan god, och jag har haft den stora lyckan att få äta den två gånger på en vecka. Japp först var jag tvungen att provbaka godsaken och sen ha det förskräckligt tunga och ansvarsfyllda uppdraget att vara testpanel
Det kan vara lite klurigt att få till frostingen så att man får med alla färger i den när man spritsar, men jag har ett litet knep som jag tänkte dela med mig av
Det är safttider, både för att dricka och göra saft. Mamma använde de sista, träiga, rabarberna på sensommaren för att koka mängder av saft som sedan frös in för att drickas när nästa sommar kom
Nu sitter det säkert någon och tänker att "I det där Mårtenssonska köket är det tvära kast minsann, i måndags bjöd dom på en enkel korvgratäng och nu plötsligt så ska dom vara klöddiga och göra avancerade pillerisaker", men det är just det det inte är
Som kock måste man provlaga allt och förra året bestämde jag mig för att koka hummer. Jag måste erkänna att detta var riktigt jobbigt som förstagångshummerkokare
och jag mår ok förutom att högra sidan av kroppen ömmar och jag är lite blåslagen. Fyra ingredienser och tio minuter är allt som krävs för att du ska kunna servera den här ljuvligt goda desserten
Då var det dags igen att lägga lite lingon på burk och vi gjorde precis samma recept som förra året, det vore ju dumt att ändra på ett så fantastiskt gott recept
Man kan smaksätta sitt egna svarta te på olika sätt. Jag tycker de här med att vara självförsörjande på något är väldigt givande både för en själv och för miljön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.