Det svåraste med att sätta ihop en middagsmeny är att komma på vilken förrätt man ska bjuda på. Vid gårdagens middag utsattes våra gäster för ett försiktigt och lagom experimentellt försök till en enkel och snabblagad entré
Om du har börjat med lågkolhydratkost (Paleo, lchf) så kanske du har märkt att du fått mer energi, bättre matsmältning, bättre humör och en smalare midja
Förra fredagen när jag bjöd ett gäng tjejkompisar på middag började vi med bubbel (ett gott franskt mousserande från Loire) och lite chips medan vi väntade på att alla ska komma
Är det dags attbörja baka inför höstens olika högtider. bryggaren med kaffe står och puttrar och jag tar fram kastrullen för att laga gröt och skära en skiva hembakat bröd
Se till att det inte kokar utan ta bort från spisen så fort det börjar bubbla i. Du kan låta mousen stå kallt något men inte för länge så den börjar stelna
Så galet gott och ett ganska roligt sätt att bjuda på också. Sa jag att det var magiskt gott. En perfekt rätt att göra några timmar innan, sätt den bara i kylen så är det bara att plocka fram när gästerna är på plats
Det kan vara lite klurigt att få till frostingen så att man får med alla färger i den när man spritsar, men jag har ett litet knep som jag tänkte dela med mig av
Fördelarna med metoden är att den funkar på alla sorters bär och frukt, allt man behöver finns att få tag på i närmaste mataffär (även silduken och silställningar har börjat dyka upp i vanliga mataffärer)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.