1 st
Gul lök 1 st Tomater, körsbärs-, 250 g = 1 ask (alt kan två vanliga användas)
Tacokrydda (1 påse / 4 msk)
Salt
7 st
pepparkorn (jag tog grönpeppar, vad finns i din kryddsamling?)
Kokosgrädde (400g = 1 burk, finns i asiatiska hyllan hos din lokale ICA-handlare)
1 a.
Tag fram stekpannan, täck botten med rapsolja och hetta upp den (högsta effekt).
1 b.
Tag fram en stor kastrull, töm i kokosgrädden i den och skölj ur burken, till hälften med vatten, och häll även i detta i kastrullen. Sätt även på plattan för denna kastrull. Det ska bli att puttra.
Asiatiskt var på tokförlänge sedan. Japanskt med lövbiff4 personer1 pkt nudlar400-500 gr lövbiff i strimlor1 msk rapsolja1,5 dl teriyakisås0,5 dl vatten3/4 tsk salt1 krm svartpeppar1 knippe färsk broccoliGör så här
Ingredienser200g fläskkött, exempelvis fläskfilé eller skinkschnitzel½ röd paprika½ gul paprika50g champinjoner1 gul lök1 vitlöksklyfta1 msk mango chutney400ml kokosmjölk1 tsk sambal oelek1 tsk soyaSalt och svartpeppar
Servera med t ex potatismos och tomatklyftor. Gör så här. Skär korven i strimlor. Skala och hacka löken. Stek korv, lök och tomatpuré i smör&-rapsolja i en rymlig stekpanna
Värm en stekpanna, tillsätt smör och bryn grytbitarna på medelvärme tills de får färg runt om. Jag har låtit mig inspireras av det mexikanska köket denna gång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.