Så det fick bli en citron och passionsfruktspaj i ettglas. Krossa digistivekex och fördela i glas. Jag och min familj tog en tripp till Blekinge skärgård där vi hyrde en båt och fiskade torsk
Osso Buco skall dofta av citron, vitlök och vitt vin, läser jag mig till på nätet när jag googlat. Det är en traditionell italiensk maträtt på kalvlägg och rotsaker
Min syster gjorde ju jordgubbssaft för ett tag sedan och la ut receptet här. Jag kunde ju inte vara sämre utan gjorde saft på jordgubbar även jag, men jag la till lite apelsin och det blev verkligen bra
Servera med ettbaguettebröd - med olivolja o flingsalt och med ett gott glas välkyld Champagne. för mej är fredags kvällarna heliga - framför allt då arbetsveckan är slut och helgen med familjen börjar
Under semestern blev det mycket grillat ochett recept jag tidigare hittat hos Tant Gul (måste komma ihåg att fråga hur hon fick namnet eller hur det kommer sig att hon kallar sig så) passade jag på att testa, nämligen grillad torskfilé
Häll av vattnet och stöt sönder potatisen och jordärtskockorna med träslev. Tillsätt minifraiche, salt och tabasco och använd slutligen stavmixer för att få till en aptitlig puré
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
När chokladen är helt smält så ställer du undan glasyrenoch väntar på kakan. Kakorna blir inte lika söta men chokladen i glasyren gör sitt till, till en smakrik, chokladig kaka
Den innehåller bönor, grönsaker, lite tomatsås, ost och quinoa som nästan påminner om köttfärs här. Både maken och jag tyckte det var den godaste vegetariska maträtten på länge
När du är klar är det bara att klicka i chokladpuddingen och vaniljsåsen i glasen med en matsked. Börja med chokladpuddingen och följ anvisningarna på paketet
Jag bestämde mig därför lite hastigt och lustigt för att röra ihop en deg. Jag ville servera ett gott bröd till de smaskiga auberginerullarna, som ni fick recept på igår, men vi hade inte något passande bröd i frysen
Lägg upp allt på ett fat och strö över lite hackade valnötskärnor och ringla över dressingen. Den goda osten kommer från Dalsspira Mejeri och är en getost halloumi som de kallar Hallou-get
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.