Dottern har nu bara två dagar kvar på dagis och vi vill ge fröknarna en liten sommarpresent. Alltid svårt att hitta något, vill ju att det ska finnas en "känsla" bakom det hela sen ska det inte kosta så mycket
Den här marmeladen gjorde jag till mina årliga julkorgar. Mycket god blev den måste jag säga. Använd äkta vaniljstång, det lönar sig och ger sååå mycket mer smak
Koka bären i vattnet i 30 minuter. Skrapa ur vaniljstången och blanda både stång och frön med sockret. Rör ner detta tillsammans med kanelstången och citronsaften, och låt det koka i ytterligare 20 minuter
Aroniayoghurten var något jag blev sugen på till frukost och gjorde en härlig mix med 1/2 dl aroniasylt, 1 msk kokosolja, 1/2 msk kokossocker, 2 dl kokt pumpa, kanel, nejlika, 1 dl mandelmjölk och 1/2 msk chiafrön. 1/2 dl aroniasylt
Fast vi åt den med aroniasylt. Hönsfrikassé med aroniasyltHönsfrikassé450g broilerfiléer. 3 medelstora morötter10 korn vitpeppar2 blad lagerblad8 dl vatten1-2 dl vitt vin2 rikligt med smör att steka i2 msk vetemjöl5-6 dl kokspad1-2 tsk curryris eller potatisAroniasylt eller svartvinbärsgele
På helgen kan man lägga i en tesked hemgjord aroniasylt om man vill däremot. Vi hade en liten diskussion runt lunchbordet härom dagen på jobbet, om huruvida man har koll på vad maten man köper innehåller och om man alls läser innehållsförteckningarna
Därefter ska aroniasylten stå till sig en vecka innan den serveras. Aroniasylten ska ha en hållbarhet på ett par månader utan konserveringsmedel samt under den tiden förvaras svalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.