12 2 dl rörsocker 3 ägg 100 g smör 250 g ricottaost 4 dl mandelmjöl 1/2 dl majsstärkelse 1 tsk bakpulver 1 krm salt 1 msk finrivet apelsinskal (+ extra till garnering) 1 dl färskpressad apelsinjuice smält smör eller olja till formen Vid servering 3 msk flytande honung flingsalt ev vispad grädde till servering Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Klä en långpanna ca. Vispa ägg och socker pösigt. Häll i långpannan och grädda ca. 30x40 cm med bakplåtspapper. 3 droppar hushållsfärg gul. 2 droppar hushållsfärg röd
Vispa ner smörblandningen i äggsmeten. 1Vispa ägg och socker vitt och pösigt, gärna med elvisp. 1Häll smeten i långpannan, med två bakplåtspapper, som ligger omlott och täcker kanterna
Vispa äggen i en annan bunke och rör sen ner den i smör och socker blandningen. Häll smeten i smord eller direkt på bakplåtspappret i en långpanna ca 40 X 30 cm
Som jag har sagt förut så tycker jag om att göra allt i en och samma panna och låta det sköta sig självt i ugnen och detta är en sån här rätt med grönsaker och allt på samma plåt
Vispa i äggen ett i taget. Rör rumsvarmt smör och socker vitt och poröst. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med gräddfil, apelsinskal och -saft
Här kommer ett tips på jättegoda ricottapancakes som är efter ett recept av Leila Lindholm. Separera äggvitan från gulan och vispa äggvitan till ett hårt skum
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.