Apelsinkaka med pinjenötter
Milda.se
Milda.se

Apelsinkaka med pinjenötter

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1¼ dl Culinesse
  • rivet skal av 2 apelsiner
  • pressad saft av 1 apelsin
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1-1½ dl pinjenötter

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175°C. Tvätta och borsta apelsinerna noga, torka dem. Riv skalet och pressa saften ur en apelsin.

    Vispa ägg och socker pösigt.Tillsätt apelsinskal, vetemjöl och Milda Culinesse.

    Smörj en form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter) med Milda Culinesse.Bröa formen och häll i smeten.

    Grädda i nedre delen av ugnen i 10 minuter. Strö över pinjenötterna, sätt in kakan i ugnen igen och fortsätt gräddningen ca 30 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.