Idén till detta recept kommer ur Russell James apelsinchokladkaka som blev så himla god. Egentligen skulle jag gjort en likadan men vi hade fått slänga apelsinerna eftersom Mimmi hittat en konstig orange stor spindel som gjort en massa spindelkokonger på apelsinerna i påsen
Smält smöret och låt det svalna. (Värm tills drygt hälften av smöret smält. Sedan smälter resten av smöret av befintlig värme, rör om lite så går det fortare
1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, gärna 21 cm i diameter. 3. Riv skalet från apelsinerna och pressa därefter saften ur en av dem
Apelsinchokladkaka. Sätt ugnen på 170 grader. Separera äggula och äggvita. Låt chokladen och smöret smälta i vattenbad tillsammans med florsocker med chokladsmak
Idag har jag stått i köket hela förmiddagen. Det var inte meningen för jag tänkte bara göra en kaka jag varit sugen på ett tag nu, en riktigt mastig chokladkaka med smak av apelsin och den blev precis sådär god som jag hoppats
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.