Sylt och marmelad är gott på bröd. Men den godaste tycker iallafall jag är apelsinmarmelad. Kanske för att det är den jag har växt upp med, som har flitigt använts på nygjorda varma scones
Raw cheesecake är ju faktiskt redan som den är ganska juligt eftersom att den är gjord på främst nötter och torkad frukt – sådant som vi ofta tar fram till jul och advent
Tjohoo, fredag idag, en välbehövlig sådan. Startade morgonen med ett grymt gott nattjäst bröd med apelsin och morot, lite julkänslan på brödet med tanke på apelsinen
Här kommer recept på en god apelsin tårta. Till botten. Vispa. 6 st ägg. 3 dl strösocker. Blanda 1,45dl vetemjöl 1,45 dl potatismjöl och 3 tsk bakpulver
Tvätta apelsinera noga. Skala morötterna. Riv mörötterna på finaste sidan på rivjärnet. Pressa saften ur apelsinerna, dela dom i mindre bitar, mixa dom, lite fruktkött skal ska vara med
Foto. Eva Hildén. En helt mjölfri saffranskaka som passar perfekt till lucia. Saffran är ett livselexir som definitivt lyser upp och höjer humöret när vi som bäst behöver det under senhöst och vinter
Under solsken dag, det finns något annat som gör mig glädje utan att sitter lugn och ro med bakbok, en kopp te med min favorit smak och min hembakade apelsin rulltårta
4 personerFrisk och god efterrätt som kan förberedas i förväg. 4 apelsiner (alt 8 clementiner)4 dl vatten1 ½ dl socker½ vaniljstång1 stjärnanis2 kanelstänger4 nejlikorBlanda vatten, socker, fröna från vaniljstången samt kryddorna i en gryta
Nilla's Kitchen. Raw cheesecake är ju faktiskt redan som den är ganska juligt eftersom att den är gjord på främst nötter och torkad frukt – sådant som vi ofta tar fram till jul och advent
2 stora apelsiner och 1 liten citron. 1 dl vatten. 4 dl syltsocker. 1 dl whisky. 1. Tvätta frukten. Skala bort det yttersta skalet med en potatisskalare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.