Klipp lite flikar runt om hela brödet (ser lite festligare ut) Pensla brödskivorna med vatten och låt dem ligga på en plåt i ugnen 225 grader i 2-3 min
Det här är en jättegod paj som passar bra att bjuda på som förrätt eller på buffébordet. Man kan göra en romsås som kan serveras till men det går lika bra med en grönsallad
VÄSTERBOTTENOSTPAJ. Det här receptet har jag hittat på Jennys matblogg ”Midsommar närmar sig”. Det var ett lättlagat recept och pajen blev väldigt god och fin
Gör så här. Börja med pajskalet. Dela smöret i bitar och lägg det tillsammans med mjölet i en skål. Arbeta degen tills den blir smulig, tillsätt kvarg, fond och salt
4 portioner Ingredienser 1 kg potatis, King Edward, Fontane, Mandel eller vilken sort ni tycker om 1 dl mjöl 3 dl rivna morötter ½ squash, grovriven 1 ägg 1 ½ dl ströbröd 2 msk margarin eller smörolja 2 krm svartpeppar 1 tsk salt Av
Den här texten kommer från Hälsa som livsstil. Mixa samman samtliga ingredienser i en matberedare till pajdegen (eller blanda för hand) och låt sedan stå en timme i kylen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.