Dagens middagsutmaning blev till att göra en annorlunda köttfärssås, jag tycker nämligen att jag oftast gör samma och tänkte att det idag skulle göras något helt nytt istället
En av mina absoluta favoriträtter i matväg är pasta, speciellt spaghetti med köttfärssås. Ända sedan koltåldern har jag älskat denna rätt och jag letar ständigt efter nya varianter av denna underbara rätt
En väldoftande och annorlunda köttfärssås som får smaka av de grönsaker som den tillagas med och oregano samt lite balsamvinäger, vitlök och massor av kärlek
Egentligen borde all köttfärssås vara slökokt/långkokt. Att försöka göra en god köttfärssås snabbt är bara dumt, för smakerna hinner verkligen inte gosa ihop sig som sig bör
Heeeej. Va härligt att just du hittat hit. ). Det blir mat idag på bloggen. Och inte vilken mat som helst – minns du någon speciell rätt från skoltiden
Julmaten är uppäten och vi har fått nog, idag blir det en klassiker i Crock-Pot - nämligen köttfärssås med en massa gott som behövde räddas ur kylskåpet
1. Tillbehör. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. 2. Köttfärssås. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och nötfärs tills färsen är helt genomstekt
Klipp lite flikar runt om hela brödet (ser lite festligare ut) Pensla brödskivorna med vatten och låt dem ligga på en plåt i ugnen 225 grader i 2-3 min
Finhacka lök, morot och selleri så fint du kan. Fräs mjukt utan att det tar färg i olivoljan. Tryck till vitlöksklyftorna med knivbladets sida och finhacka
Igår eftermiddag gjorde jag en galet god köttfärsrätt som skiljer sig från den vanliga köttfärssåsen och som med fördel serveras direkt ur pannan och med ett gott bröd istället för pasta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.