Blanda alla ingredienser i en blötlagd lergryta. Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. Ställ grytan i kall ugn och sätt ugnen på 225 grader i 2 timmar
Stek de tunna bröden i en het och torr stekpanna på båda sidor. 1naturell yoghurt eller vegansk motsvarighet. 1varmt vatten, ca 50 graderIndisk gryta1. Tillsätt samtliga ingredienser till grytan, smaksätt med salt och låt koka under lock tills potatisen är mjuk, ungefär 20 minuter
Ett beprövat recept som jag gjorde om lite grann och som blev denna tokgoda gryta. Nu är höstlovet här, ungarna är lediga från skolan och jag passade på att ta semester denna vecka för att fixa lite hemma
I dag gjorde jag en hetgryta som jag gärna vill dela med mig av receptet på. Finhacka lök och chili (jag som gillar lite hetare mat behåller kärnorna), kärna ur och skär paprikan i bitar och fräs i olja 3-4 minuter
Stek de tunna bröden i en het och torr stekpanna på båda sidor. 1naturell yoghurt eller vegansk motsvarighet. 1varmt vatten, ca 50 graderIndisk gryta1. Tillsätt samtliga ingredienser till grytan, smaksätt med salt och låt koka under lock tills potatisen är mjuk, ungefär 20 minuter
Eftersom vi har MYCKET nötkött i frysen men inte var sugna på att göra den "traditionella varianten" av köttgryta beslöt vi oss för att prova en ny gryta som jag hittade på en blogg
Lägg de brynta köttbitarna i grytan bland de övriga ingredienserna. Häll lite vatten i pannan där köttet brynts och låt det koka med stekskyn, häll sedan över det i grytan
Det blev en hetgryta och det passade väl att ha en klick afrikansk kokossalsa till, en mild variant, för jag avstod från chilin som ingick i Renée Voltaires recept i kokboken "Salig blandning"
Gryta på nötkött och potatis går att hitta på många platser i Kina. Hetta upp lite olja i botten på en gryta och stek sedan 2-3 msk chilibönsås ett slag och släng sedan i en eller flera av dessa. Gör kokningen i lergryta i ugn (150 grader C blir bra)
4 portioner Ingredienser. 600 g fläskfile, ½ cm skivor 2 gula lökar, strimlas 1 gul paprika, strimlas, ta gärna fler paprikor, kanske orange 1 apelsin, skal och saft 2 msk olja till stekning 1 tsk socker 3 tsk sabal oelek 2 msk chilisås 1 tsk curry 2 msk
Så det fick bli en hetgryta idag, tog lite extra chili så att man blev varm… hihi. Utav detta blev det en stark gryta, till och med sonen tyckte att den var stark… då var den det
Denna kycklingfile grytan är inte alls svår och går snabbt att röra ihop. Jag frågade här hemma om dem ville ha pasta eller ris till kycklinggrytan och alla svarade pasta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.