Egen marsipan ½ dl vatten 1 msk smör 2½ msk vetemjöl 300 g riven mandelmassa 2 dl siktat florsocker Gör så här - Koka upp vatten och smör. Hon utbildad Konditor och har arbetat i branschen i 15 år. 1 msk smör
I lucka Sjutton finner vi Rocky Road recept gånger 3 , den gudomliga blandningen av sött, salt och segt och med ett härligt tuggmotstånd, kan det bli bättre. Leilas Rocky road 600 g mörk kvalitetschoklad 70 % 2 påsar dumlekola 2 nävar mini marshmallows 3 dl salta jordnötter 1 dl skalade pistagenötter Gör så här - Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten). Rocky Road Fudge 200 g mörk choklad 200 g mjölkchoklad 25 g smör En burk sötad kondenserad mjölk, ca 397 g 2 tsk vaniljsocker 2,5 minimarsmallows 2,5 dl osaltade rostade jordnötter Gör så här 1. Rocky Road Semifreddo baserat på recept av Leila Lindholm 200 g mörk choklad 4 ägg 4 msk socker 2 dl vispgrädde 2 dl tjock yogurt 2 msk hasselnötslikör (Frangelico) - går bra att ersätta med Amaretto, eller utesluta helt 100 g rostade, skalade hasselnötter 100 g mörk choklad, krossad (variera gärna - testa med vit choklad. ) 1 näve minimarshmallows (eller stora, klippta i småbitar) 1 näve krossade maränger Smält chokladen (de första 200 g), i microvågsugn går bra. 1 dl skalade pistagenötter. 100 g rostade. 100 g mörk choklad. 1 näve minimarshmallows. 1 näve krossade maränger
genomskinliga glas eller skålar 1-2 kg vanligt salt Ev. 1 påse lagerblad, stjärnanis, kanel Ljus - Fyll glasen eller skålarna med salt nästan hela vägen, stick ev. Kristyr 4 dl Dansukker Florsocker 1 äggvita 2 krm ättiksprit Rör ihop ingredienserna till kristyren i en skål. Julgransdekorationer 1 äggvita 4 dl Dansukker Florsocker 2 krm ättiksprit Tillbehör Band Bokmärken, bilder, foton. 1 påse lagerblad. 1 äggvita. 1 äggvita
Bakom lucka 23 finner vi ett recept på Marmeladgodis, smak och färg kan varieras i det oändliga. Bild lånad från IcaKuriren Marmeladgodis 2 dl outspädd saft 2 2 dl vatten 11 flaska fruktpektin, 180 ml 5 5 dl strösocker Till garnering. blanda fruktpektinet med 1 dl av sockret och rör ner i kastrullen,låt koka en minut. häll i blandningen i en form (15x25) och låt svalna i ca 3 timmar. 11 flaska fruktpektin. 180 ml
Bûche de Noël (fransk Julstubbe)Chokladmousse175 g smör eller rapsolja100 g socker250 g mörk choklad4 ägg (delade i vitor och gulor)Smält chokladen i vattenbad. Rulltårtan4 ägg (delade i vitor och gulor)1,25 dl + 2 msk socker60 g smält smör eller rapsolja60 g (1 dl) vetemjöl40 g (0,5 dl) potatismjöl Vispa gulor och socker vitt och pösigt. Grädda i mitten i 225° i ca 10 min. 175 g smör eller rapsolja. 100 g socker. 1,25 dl. 1 dl
Tryffeltårta med choklad och saffran, 14-16bitar100 g smör200 g mörk choklad (70 %)2 dl strösocker ( enligt receptet men jag skulle välja max hälften av den mängden)4 äggSaffranstryffel. 0,25 g saffran1 dl vispgrädde200 g vit chokladSätt ugnen på 200°. Grädda på andra falsen nerifrån i 15-20 min. Tryffeltårta med choklad och saffran, 14-16 bitar. 100 g smör
Kanelhjärtan, ca 40 st1,25 dl socker200 g smör4 dl vetemjöl1 dl snabbmarsanpulver1 ägg2 tsk kanel2 msk sockerRör samman socker och smör, mjöl och snabbmarsan till en slät deg och låt den stå kallt i 30 min. 1,25 dl socker. 1 dl snabbmarsanpulver. 1 ägg
My Rocky Road, 6 stänger eller 24 bitar300 g mörk choklad1 påse Dumlekola2 dl rispuffar3 dl stora, salta jordnötter1 dl hasselnötterSmält chokladen över vattenbad och blanda i alla ingredienser. 1 påse D. 1 dl hasselnötter
Jag gör chokladbollar om 10 g och väger dem för att få dem lika stora - nördigt. Chokladbollar, ca 25 st100 g smör0,75 dl socker3 dl havregryn2 msk kakao1 tsk äkta vaniljsocker1 msk kallt kaffekokos att rulla bollarna iSmält smöret. Chokladbollar med fikon, ca 25 st0,5 dl solrosolja (raps- eller majsolja går också bra)ca 300 g torkade fikon2 msk kakao1 tsk äkta vaniljsocker1 msk kallt kaffekokos att rulla bollarna iMixa alla ingredienser till en deg. 100 g smör. 1 tsk äkta vaniljsocker. 1 msk kallt kaffe. 1 tsk äkta vaniljsocker. 1 msk kallt kaffe
Det krävs minst 100 000 — 150 000 krokusar, som måste plockas och rensas för hand, för att utvinna ett kilo torkad saffran. Ca 100 - 150 krokusar till ett ynka gram. Saffransbiscotti ca 50 st 150 g sötmandel 75 g rumsvarmt smör 3 dl strösocker 3 ägg 1kuvert/1/2 g saffran 7 dl (420 g)) vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker Sätt ugnen på 200ËšC. Sänk värmen till 120ËšC. Rör ner 100 g finhackad mörk choklad i smeten samtidigt med den hackade mandeln. Julkryddad biscott Rör ner 1 tsk ingefära, 2 tsk kanel och 1 tsk nejlikor istället för saffran. Saffranskola 2 dl socker 2 dl grädde 2 dl ljus sirap 0,5 g saffran 1 msk smör Blanda alla ingredienser utom smör i en kastrull, låt småkoka ca 25 min (gör kulprovet). Ca 100 - 150 krokusar till. 150 g sötmandel. 1 kuvert. /1/2 g saffran. 1 tsk bakpulver. 1 tsk ingefära. 1 tsk nejlikor. 1 msk smör
1 dl vispgrädde250 g mörk blockchoklad1 msk Baileys likör, jag tog Amarulla. ca 1 msk kakao. Forma kulor av ca 1 msk smet och rulla dem därefter i kakao. 1 dl vispgrädde. 1 msk Baileys likör, jag tog Amarulla. ca 1 msk kakao
Grönkålsrisotto, 4-6 portioner2,5 dl avioriris5 dl grönsaksbuljong175 g grönkål, skuren i bitar1 liten purjolök, strimlad1 msk smör eller olja2,5 dl vispgrädde (jag provade i år med havregrädde och det funkade alldeles utmärkt)1 tsk salt30-40 g riven Gruyère eller annan smakrik ost t ex Västerbotten1 dl grovhackade hasselnötterKoka riset i buljongen. Låt koka 5-10 min
Polkagris-marsmallows ca 5 dl socker 1 msk ljus sirap 2 dl vatten ca 25 gelatinpulver ca 1 tsk pepparmint extrakt 2 äggvitor från stora ägg röd hushållsfärg - Smörj en 20 * 20cm stor kakform med vegetabilisk olja på sidorna och lägg bakplåtspapper i botten, smörj även olja på pappret. Låt sedan koka upp utan omrörning tills det är 127 grader varmt. Vispa ca 10-15 minuter tills det är rejält tjockt. Polkagristryffel 30 st 100 gr polkagrisar 1 dl vispgrädde 200 gr vitchoklad florsocker - Stöt polkagrisarna ordentligt i mortel (nästan pulver) - Koka upp grädden i en kastrull, lägg i chokladen och låt den smälta. 1 msk ljus sirap. ca 1 tsk pepparmint. 100 gr polkagrisar. 1 dl vispgrädde
Kram Karin Knäck ca 40 st 2 dl socker 2 dl ljus sirap 2 dl grädde 1 msk smör 3 msk hackad sötmande l Gör så här - Blanda socker, sirap och grädde i en gryta, gärna plastbelagd. Koka häftigt 15-20 min. Vid 120-125°C är knäck- eller kolasmeten lagom kokt. vid 140-145°C får man hårda kolor med lite seg mitt. vid 160°C är smeten karamellfast. Ischoklad ca 70 st 400 g mörk kvalitetschoklad 70 % 100 g kokosfett - Hacka chokladen fint. - Rör blandningen slät och smaksätt 1/4 av smeten åt gången - Häll smeten i en kanna med liten pip eller använd sked och fyll små konfektformar. 1 tsk rivet apelsinskal - Krossade kaffebönor. 1 tsk krossade kaffebönor - Kardemumma. Mintkyssar Ca 60 st 4 dl florsocker 2 1 dl vatten 2 1 tsk ättikssprit 1510 droppar pepparmintsolja 80 50 g smält choklad - Blanda socker, vatten och ättikssprit i en tjockbottnad kastrull och koka massan i ung. 10 minuter till 115 grader. 1 msk smör. 100 g kokosfett. 1 tsk rivet apelsinskal. 1 tsk krossade kaffebönor. 2 1 dl vatten. 2 1 tsk ättikssprit. 1510 droppar pepparmintsolja. 10 minuter till. 115 grader
Pepparkaksmuffins med lingon och vaniljströssel, ca 12-15 stora muffins (beroende på hur stora formarna är)250 g smör9 dl vetemjöl2,5 dl socker2 msk bakpulver1 msk kardemumma1 msk kanel0,5 msk ingefära0,25 msk kryddnejlika2 ägg2,5 dl mjölk2,5 dl naturell yoghurt225 g frysta lingon0,5 dl vetemjölVaniljströssel. 60 g smör0,75 dl socker1,25 dl vetemjöl1 msk vaniljsockerBörja med strösslet. Grädda i 175° i 35-40 min. 1 msk kardemumma. 1 msk kanel
Det verkar som om min lilla julkalender äntligen fått mig att få ändan ur vagnen. Dubbla nötkakor med chokladfyllning, ca 24 st250 g florsocker120 g hasselnötter (malda)120 g mandlar (malda)1 msk vaniljsocker1 krm kryddnejlika (malen)1 ägg + 1 äggulafyllning. 100 g mörk choklad1 msk smör3 msk gräddegarnering. Täck och ställ kallt, minst 1 halvtimme. Grädda ca 10 min
Vit chokladtryffel med kanel och lingon, ca 25 kulor250 g vit choklad0,75 dl vispgrädde0,5 tsk malen kanel1 dl frysta lingonflorsockerca 300 g vit chokladHacka chokladen. Lägg kulorna på plåt täckt med bakplåtspapper och ställ in dem i frysen ca 1 timme
I dagens lucka hittas ett recept på lakritsknäck. 1 dl grädde. 1 dl ljus sirap. 1 dl strösocker. 1 - 2 msk lakritspulver. Låt koka på medelvärme tills knäcken blivit ca 125°c eller tills de klarar ett kulprov (kallt vatten i ett glas, i med lite knäck och så ska det gå att rullas till en kula). //Matilda 1 dl grädde. 1 dl ljus sirap. 1 dl strösocker. 1 - 2 msk lakritspulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.