17 kr
paketet. Inte fasiken bangar man det. Så efter en vecka i frysen och en hongri Gåsapaug efter gymet, så blidde de ljuv matlagning i kinesens kök. Fynd i kylen-varor och lite annat blev till slut en fin anrättning. Enkelt, gott och massa protein.
1 dl
pärlcouscous (eller annan couscous)
1/2 paket
kycklingbitar (eller annat fejkkött)
1
broccolihue
1 gul
paprika (byt färg om du inte gillar gulingar)
Rulla bollar och täck med riven kokos, ställ kallt. Men gör ju faktiskt helt egna matrecept också, trots alla fina och inspirerande idéer som är utifrån kommande
salta och peppra racket, bryn i het stekpanna. Medans sonen och hans kamrater förlustade sig med rollspel grävde mannen och jag upp en liten burk kycklinglevermousse ur frysen som tinades och vispades upp med en slurk whiskey
Stek i panna med lite olja så att osten smälter och brödet. Vi plockade bort julen i dag här, med ett inslag av vemod åkte tomtar, änglar, pepparkakshus ochannat glittrigt och rött upp på vinden
Servera genast för annars blir marängerna sega. När marängerna svalnat lägger du lite lemon curd på dem, sedan spritsar du grädde lite snyggt ovanpå och strör riven choklad och eventuellt nåt fint strössel på
Ochliteannat gott. Ett ganska kärt besvär, då jag gillar utmaningar, Således bytte jag ut philadelphiaosten mot Tofuttis Creamy Smooth och vanligt smör mot Carlshamns mjölfria, men annars samma ingredienser som anges i receptet
Till serveras kyckling som först steks i panna i rejäla mängder smör och olja (var försiktig när delarna läggs ner i stekpannan, annars skvätter oljan och man får brännblåsor på magen
Bönsalladen kan man ersätta med annan sallad om man håller sig till strikt lchf. Eftersom det har blivit glest med bloggande på sista tiden så har jag tonvis med bilder på lager som aldrig kommer ut men jag brukar försöka peta med dem i mina blogginlägg och idag är inget undantag, så här kommer lite bilder från tre stycken olika tapaskvällar från den senaste tiden
Sju sorters kakor ochliteannat smått och gott. Har du inte denna essens hemma går det utmärkt att krossa lite turkisk peppar och lägga i eller alternativt tillsätta mer lakritspulver istället
Idag gjorde jag en glass, enkelt och gott. och vaniljen. Jag tog i mango ( mixad) och hallon. Måste berätta om en föreläsning som jag var på i måndags och tisdags
Hetta upp oljan i en kastrull/panna. Igår kväll hade vi lite skaldjur och ostfrossa, så gott. Vi lyxade till det med vätternkräftor, räkor, blåmusslor, vitlöksbröd, stilton, brie, vitlöksost och
Bryn lammsteken i en stekpanna med olivolja och en liten klick smör. Lägg dessa i en ugnsäker form, strimla över lite olivolja och rosmarin lägg den brynta lammet ovanpå allt
THAIKYCKLING MED CHILI OCH LIME… OCHLITEANNAT SMÅTT OCH GOTT. googlade runt liteoch tog lite bitar lite här och där, tittade vad som fanns i kyl och skafferi och simsalabim så hade vi en riktigt god middag
Grytan bör kompletteras med tofu, bönsallad eller någon annan baljväxträtt för fullvärdigt protein. Nu är det höst, och då finns det verkligen möjlighet att frossa i goda grönsaker och rotfrukter
Amaranthmjöl och quinoamjöl t ex kan kännas lite bittert i smaken, och behöver blandas upp med något annat mjöl, och gärna någon sötma som honung eller agavesirap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.