Jag har tidigare gjort den här lax- och räklådan från Skaldeman med sparris, men den blir ju för trälig när den har varit i frysen, så jag rekommenderar att byta ut sparrisen till broccoli om ni inte tänker äta upp allt på en gång
Lägg upp räkorna i en skål eller liten räklåda i trä. Vispa majonnäs och crème fraiche i en skål. Tillsätt riven vitlök, kajennpeppar, smulad saffran, salt och peppar
Farmor Anna-Lisas pepparkakor. Trots att det bara är november har man (i alla fall jag) ändå skjutits fram i tiden tack vare all snö som föll i förra veckan och skapade en julstämning av rang
Igår var det härlig räklåda i Katthammarsvik och idag bär det av på militärcykel till det lilla egensinniga Crêperie Tati som delar adress med det kultiga Kutens bensin
Recepten på Brittas ättiksgurkor och Anna-Lisas saltgurkor kommer från ett gammalt nummer av Allt om mat och receptet på Gammelmormors godaste ättiksgurkor kommer härifrån
Anna-lisas skållade limpor. När jag va och rumsterade om i mitt skafferi så såg jag till min förskräckelse att jag hade två mjölpåsar som höll på gå ut datum på( hur det nu gick till
Det ursprungliga receptet kommer från boken De gröna alternativen av Anna-Lisa Stenudd och Kåre Engström, men vi har lagat det så många gånger att vi numera gör det på fri hand
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.