Rödvinsreduktionmed smak av lök. Låt löken sautera på låg värme tills den mjuknar, slå då över rödvinet tillsammans med vatten och kalvfond Låt allt koka upp och sjud sedan på låg värme tills hälften av vätskan återstår
Bryn löken så att den tar färg. Löken är klar när den är riktigt mjuk och söt. 4 lökar, gula eller röda. 14 lökar, gula eller röda 2 msk smör salt efter smak 2 tsk socker 1 dl vattenSkiva löken. Slå ned värmen och låt löken mjukna i 10-15 minuter
Skär löken i tunna strimlor. Stek löken och rör om med jämna mellanrum i 10-15 min. Låt sedan stekas långsamt i 10-15 min till utan att du rör om. När löken är gyllene rör du försiktigt om i stekpannan och låter allting karamelliseras långsamt i 10 min
Perfekt drinktilltugg att ha medan grillen blir varm. Skiva löken i ringar. Tur att jag gjorde en halv sats för R och jag åt upp hela själv eftersom våra tonåringar föredrar att hänga på byn istället för med oss
Idag bjuder jag därför på enkla karamelliseradelökarmed dadelsirap. I vintermånaderna kan vi äntligen stifta nygamla bekantskaper med fina godingar som olika sorters kål, rotfrukter och lök
Och du kan göra det med fler råvaror än bara sötsaker och socker. Genom att först steka i panna och sedan långsamt baka löken i ugn får du fram en härlig sötma
Gillar du lök så kommer du att älskar dessa söta karamelliserade små lökarna. Smålöken Skala smålöken och stek den på låg värme i smör och ljus sirap tills löken är mjuk och genomstekt
En bra julklapp att göra är karamelliseradlök vilket passar till så mycket, till exempel ner rört i potatismos, på en rostad smörgås med getost och päron, som tillbehör till kyckling eller kött eller som topping på en pizza
Stek löken i en stekpanna med lite smör i. Smaka av med salt och vitpeppar. Karamelliseradlök passar väldigt bra till köttfärslimpa, köttbullar och liknande mat
Ibland har man tur när man lyckas få in ledighet samtidigt. För att göra det hela så mycket enklare för oss fyller vi upp samma gryta med buljong och häller i pastan för att koka den tillsammans medlöken och svampen
Lägg upp salladsbladen och fyll det medkaramelliseradlök, när köttet börjar bli klart lägger du på brieost medan det ligger i pannan och låter det smälta – lägg sedan upp på burgaren och toppa med senap och sedan skivad tomat
Till riktig Bistecca ska man använda sig av en riktigt tjock och stor T-benstek eller Porterhouse som man sedan smaksätter med tex olivolja och citron men vanligtvis rosmarin och vitlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.