Dela på. Lägg valfria bär och frukt i en liten ugnsform. Blanda ihop 9 gram smör, 13 gram vetemjöl och 13 gram havregryn med lite sötströ och smula över bären/frukten. Servera med 75 gram mild yoghurt vanilj
Lägg ett blad filodeg eller två i botten så formen kläs in av degen och pensla sedan med kryddade oljan, lägg på ett lager och upprepa tills det är så många lager som önskas
Piffa upp buffén med färgglada frukt- och salladstallrikar som placeras ut lite varstans på bordet. Idag har jag varit iväg och ätit pannkakslunch på Pannkakshuset i Tolg med jobbet, och det var riktigt mysigt verkligen
Fördela anklevermoussenpå bröden, gärna som vackra ägg. Stek brödet hastigt på båda sidor i smöret. Det gör du lätt gör med hjälp av två skedar du doppar i varmt vatten medan du formar moussen som ägg mellan skedarna
Lägg ett blad filodeg eller två i botten så formen kläs in av degen och pensla sedan med kryddade oljan, lägg på ett lager och upprepa tills det är så många lager som önskas
Den äter jag på språng medan jag tar mig till ett kundbesök. Igår kväll lagade jag en thaikycklinggryta till middag och salladen som jag gjorde till den toppade jag med apelsin
Detta är ett nyttigt mellanmål fullproppat med antioxidanter. Jag tycker oftast att det blir godare än de man köper på caféer, dessutom otroligt mycket billigare
Skär de torkade frukterna i små bitar och avlägsna eventuella kärnor. Lägg alla ingredienserna i en kastrull, koka upp och låt sjuda under lock ca 15-20 minuter eller tills vätskan nästan försvunnit
Blanda allt noga, med händerna. Ta en stor rektangulär form och pensla botten och sidorna med olja. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg 6-7 filodegsbladpå varandra, men pensla varje blad med lite olja och mineralvatten. Fortsätt att lägga bladen med fyllningen emellan, det ska vara 3 fyllningar sammanlagt. Avsluta med 4 filodegsbladpå toppen, pensla ordentligt med mineralvatten och skär pajen i bitar (kvadrater). 500 g färsk filodeg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.