Gnid in ankan med örtoljan och låt stå minst ett dygn i kylen. Riv skalet från ½ citron. När du kandraav en klubbautan något direkt motstånd är ankan färdig attservera
Tänkte attjag skulle ta och dela med mig av receptet på anka med apelsinsås som vi hade som huvudrätt på nyårsafton, eftersom det skulle kunnapassabraattlaga nu när det stundartrettondagshelg
Anka med apelsinsås – Canardal’orange – är en sådan rätt. Efter en stund stod jag där med smakrikanka och en sås som balanserade den lillabeskan från apelsinskalet med juicens friskasötma
Nyasmaker och nya ingredienser är alltid kul, som svart vitlök till exempel. Det är vitlök som är fermenterad, smaken är mycket mild, lite söt och en dragning åt anis hållet, smakar egentligen inte alls vitlök
Jag är medveten om att det är stora ord men den här ankan är bland det godastejagharlagat någon gång, smak, konsistens, doft och utseende i nästan fullständig harmoni
Sätt på ugnen på grill så attplankan ”bränns av” och låt den svalan. aplankor, så klart. Spritas moset runt plankan, lägg på kött, sparris/baconet och tomaten och gratinera tills duchessepotatisen fått fin färg och servera med bearnaisesåsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.