Anjovis-och ostflarn
Lolos Matblogg
Lolos Matblogg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 grader
  • 4 pers
  • 4 st smördegsplattor
  • 10 cm purjolök
  • 1 liten gul lök
  • 1 liten röd lök
  • 2 msk smör eller olivolja
  • 4 st ansjovisfilé
  • svartpeppar från kvarnen
  • 1,5 dl lagrad prästost eller västerbottenost, riven
  • ½ dl majonnäs
  • 1 ägg
  • Lägg ut plattorna på ett bakplåtspapper och skär en tunn linje som en ram runt plattan ca 2 cm från kanten.
  • Hacka all lök och stek den långsamt mjuk i smöret eller olivoljan.
  • Blanda ner ansjovisfiléerna och peppra ordentligt. Ställ åt sidan.
  • Blanda riven ost med majonnäs och bred ut den på smördegsplattan innanför kanten.
  • Fördela lökblandningen ovanpå osten.
  • Pensla med vispat ägg på kanten, för fin färg.
  • Grädda ca 10-12 minuter i 200 grader tills fin färg.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.