Andreas fisksoppa
jkw_aol
jkw_aol

Andreas fisksoppa

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Andreas Fisksoppa / gryta
  •  
  • Du behöver: (till 4 personer)
  • • 1 halv Purjolök
  • • 1-2 Bladselleri
  • • 1 pkt Saffran
  • • 4 Potatisar (stora)
  • • 2 Buljongtärningar (fisk)
  • • 5 dl Vatten P/2-2 dl Vitt vin, 2 dl Grädde, 2-3 Tomater
  • • 2-3 Morötter (normala)
  • • Halvt till 1 pkt Torsk
  • • 250 g Lax
  • • Dill
  • • Salt & peppar
  • • 1-2 Citroner
  • • Smör till stekning
  • • ev. skalade räkor.
  • • Aioli
  • • Majonnäs (dvs. äggulor, olja, citronsaft, salt & peppar)
  • • Creme fraiche
  • • Vitlök
  • • Persilja
  • • Salt & peppar

Beskrivning


    Gör så här:

    • Skala potatis, skär i bitar (ca 6 / potatis, 4 om potatisarna är små), skölj och skiva purjolök i
    lite större bitar, skiva selleri.
    • Fräs i smör direkt i grytan. Tillsätt saffran, vattnet och buljongtärningarna.
    • Låt puttra några minuter, slå i vinet och låt puttra ca 10 minuter.
    • Medan grytan puttrar skär du fisken och tomaten i bitar, skala och riv morötterna samt
    pressa citron.
    • Efter ca 10 min, tillsätt fisk, tomater och grädde.
    • Gör aiolin. Smaka av med dill, salt, peppar och citronsaft.
    • I med de rivna morötterna precis innan servering.
    • Servera eventuellt räkorna vid sidan om eller fördela ovanpå grytan i serveringstallrik.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.