10-12 pannkakor
beroende på hur stora du gör dem – ungefär dubbelt så många om du väljer att grädda dem i plättjärnet:
2 ½ dl
vetemjöl
2 tsk
bakpulver eller
1 tsk
bikarbonat
½ tsk
salt
2 ½ dl
mjölk eller hälften vardera av mjölk och fil
2 msk
smält smör samt smör eller olja till stekning
1 ägg
Blanda ihop de torra ingredienserna till smeten och vispa sedan i mjölk och smält, avsmalnat smör. Rör ner ägget sist. Grädda pannkakorna i smör eller olja och vänd dem när de sväller upp och blir lite bubbliga på ovansidan. Servera pannkakorna med bär, lönnsirap (eller vanlig sirap), honung, sylt eller vad du föredrar – och bräck gärna lite skinka eller bacon till!
Dessa pannkakor serverade med kvarg och egna bär från frysen var både gott och mättande. Låt svälla en liten stund och grädda små pannkakor i en stekpanna med smör
Valet föll på amerikanskapannkakor som skulle ätas med lönnsirap, bacon och stekta ägg. Det tar sin lilla tid att steka pannkakorna men det är ganska trevligt pyssel i köket och om magen kurrar väldigt högt så är det fullt tillåtet att skicka ner en liten pannkaka eller två i magen under stekningen
Vispa till en slät smet. Grädda ca 1 1/2 minut, tills det börjar bli lite bubblor på ytan. Pudra de nygräddade pannkakorna med florsocker 2 1/2 dl vetemjöl
Receptet är hämtat ur min bok ”Sju steg till ett friskare jag. …och att imorgon är det söndag så då kanske det passar helt perfekt att starta dagen med goda pannkakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.