Här kommer recept på lite höstliga muffins nu när hösten närmar sig, massor av äpplen att ta tillvara på, passa på att baka och lägg i frysen ( om ni hinner det innan dom äts upp, för de är så goda )
Blanda ihop äppelbitarna medkanel och tryck ner lite lätt i varje muffins. Kanel. Idag blev det lite smarriga muffins bakade på morgonen, älskar att kunna njuta av goda grejer och samtidigt veta att de är rätt nyttigt ändå
Här är ett recept på ett par riktig favoriter när de kommer till just amerikanskamuffins, de blir så otroligt saftiga med de karamelliserade äpplena och som pricken över i
Blanda med mascarpone. Kärna ur äpplena och skär dem till cirka 1,5 centimeter tjocka skivor (ta mittenpartiet på äpplena för jämna bitar). Hetta upp smör i en stekpanna och stek äppelskivorna tillsammans medkanel och råsocker i 5-8 minuter beroende på hur mjuka du vill ha dem. 2 röda äpplen 25g smör 1,5 msk råsocker 1 msk kanel 250g mascarpone 1 st vaniljstång
Skala och skiva äpplen (jag använde mig utav gröna äpplen). Strö på socker och till sist kanel. Pensla fyra små ugnsfasta portionsformar med hälften av smöret och fördela sedan upp äppelskivorna i formarna
Tillsätt sedan mjölet blandat med bakpulver och salt. Fyll 2/3 av formarna (amerikanskamuffinsformar i vanlig storlek) och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 20 minuter
Amerikanska plättar, knaperstekt bacon, frukt & bär var några av godsakerna på bordet. Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster) Inkokta äpplenmed Vanilj, Kanel, Kardemumma & Stjärnanis
Muffinsen blir höga och fina med en sprucken skorpa på toppen, så himla gott. Enklast är att äta dem med sked då de är aningen smuliga och väldigt stora, men man gör som man vill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.