En gammal klassiker och nåt som alltid uppskattas hemma är stekt korv och stuvademakaroner. Jag vet inte hur många som är från Skellefteå med omnejd, men såg ni matchen igår
När man förbereder sin grill för BBQ är det viktigt att man skärmar ytan man ska ha revbenen på från glödens direkta strålning, det enklaste är om man är lite kreativ med en rulle aluminiumfolie
Jag tänkte att de kanske skulle passa bra till stuvademakaroner, så jag kokade därför ihop en sats stuvade mackisar och serverade dem med de uppvärma bollarna
Servera med senap. Späd med mjölk och koka i 5 minuter under omrörning. Stek korven i en stekpanna med 1 msk smör. 4 st wienerkorv. 5 msk vetemjöl 3 dl mjölk salt och peppar 2 msk hackad persilja 4 st wienerkorv Servera med
Smaka av med salt och peppar. Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen. Slå av vattnet i ett durkslag och häll tillbaka makaronerna i kastrullen
Vill man inte äta biffar eller köttbullar till så går det lika bra med stekt falukorv. När jag ändå står och kladdar med köttfärssmet så brukar jag passa på att göra några extra biffar, eller köttbullar
Grills under tiden korven i ugnen. Tillsätt vinet och låt det hela koka i fem minuter, tillsätt grädden och koka ner det hela till krämig konsistens, smaka av med buljongen och eventuellt lite salt
Sänk värmen och rör runt med jämna mellanrum tills mjölken har kokat in och makaronerna är krämiga. Dem älskar stuvademakaroner och kan äta det hur ofta som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.