Alla hjärtans middag - Bakad äggula med rökt lax, Torskfilé med äppelsmörsås, räkor & pepparrot & Chokladfondant

Ingredienser

  • Rökt lax med confiterad äggula & hollandaise
  • 2 portioner
  • 2 äggulor Olja
  • 2 skivor rökt lax
  • 2 skivor rost bröd
  • Hackad persilja
  • Gräslökshollandaise
  • 2 port
  • 75 g smör, smält
  • 1 st äggulor
  • 3 st vitpepparkorn
  • 1/2 lagerblad 1/2 st persiljestjälk
  • 1/2 st liten schalottenlök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • Torskfilé med äppelsmörsås, räkor & pepparrot
  • 2 portioner
  • 2 torskfilé a 150 gram Rimlag
  • 16 Färska räkor
  • Riven pepparrot
  • Dill
  • Äppelsmörsås
  • 1/2 schalottenlök
  • 1/2 vitlök 1 dl äppeljuice
  • 1 1/2 dl mellangrädde
  • 13 g smör
  • 1/4 Äpple 1/2 tsk citronsaft
  • Rotselleripuré
  • 250 g rotselleri, skalad och skuren i mindre bitar
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 dl lättmjölk
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Chokladfondant
  • 2 portioner
  • 2 msk strösocker
  • 1 ägg 1 ägg, endast gulan
  • 50 g smör
  • 50 g mörk choklad, minst 70 %
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 msk vetemjöl
  • Smör att smörja med

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.