5 dl teffmjöl*. 7,5 dl kallt vatten. 2,5dl kokande vatten. Rör sedan ner 2,5dl kokhett vatten lite i taget, tills konsistensen är en aning tjockare än pannkakssmet ungefär. 5 dl teffmjöl*. 7,5 dl kallt vatten. 2,5dl kokande vatten
Dinkelpannkakor med bovetemjöl & Chiafrön. Vispa ihop ägg och hälften av mjölken, rör sedan ner dinkel, chiafrön samt bovetemjölet och vispa för hand till en jämn smet, rör sist i resten av mjölken
½dl pumpafrön. ½dl chiamjöl. Jag gjorde 20 bullar av den här satsen, hälften runda och hälften ovala. 3 dl rumsvarmt vatten3 dl mörkt bovetemjöl10 g färsk jäst3 dl rumsvarmt vatten40 g jäst4 dl havregryn - Saltå Kvarns eller Sempers rena havre om du är mycket känslig2 msk flytande honung eller agavesirap2 tsk färsk citronsaft1 dllinfrön½dlpumpafrön½dl chiamjölca 4 dl Jyttemjöl original2 tsk fiberhusk2 tsk salt1 tsk bikarbonatBlanda kvällen före baket en fördeg av vatten, bovetemjöl och jäst. Låt stå i minst 12 timmar. Blanda ut 3 dl av Jyttemjölet med salt, husk och bikarbonat, och tillsätt också det medan maskinen är igång. Dela i 20 bitar, och forma runda eller ovala bullar. Grädda i 225 graders ugnsvärme ca 12 - 14 minuter. 3 dl rumsvarmt vatten. 3 dl mörkt. 3 dl rumsvarmt vatten. 4 dl havregryn. 2 msk flytande honung eller agavesirap. 2 tsk färsk citronsaft. 1 dl linfrön. ca 4 dl J. 2 tsk fiberhusk. 2 tsk salt. 225 graders ugn. ca 12 - 14 minuter
Vänd upp degen på ett bakbord mjölat med bovetemjöl. Strö över lite bovetemjöl. Sätt plastfilm över bunken och låt degen jäsa i 2 timmar. Sätt ugnen på 225 grader. 5 dl ljummet vatten. 25 g jäst. 3 ⁄4 dl majsmjöl. 2dl rismjöl. 1 3 ⁄4 dlbovetemjöl. 1 ⁄2dl pofiber
Koka nudlarna och spola dem hastigt i kallt vatten för att avbryta kokprocessen. Pho, nudlar och krispiga grönsaker i buljong,2 port7 dl iskallt vatten1/2 liten gul lök1 näve torkad skivad shiitake1 morot1 liten selleristjälk1 vitlöksklyfta1/2 tumme ingefäraca 2 msk soja1 tsk sesamoljasaft från 1/4 limeTill servering. 2 nävar färska grönsaker. 2 portioner nudlar, platta risnudlar eller fullkornsnudlar passar bra. 1 platta torkat tofuskinn1/2 röd chiliDela löken på två, och sellerin och moroten i stora bitar. Vill man göra det extremt enkelt för sig själv kan man använda 1/2 buljongtärning istället för att koka egen, och bara tillsätta shitake, soja, lime och sesamolja, men det här är faktiskt inte så himla svårt heller. Pho, nudlar och krispiga grönsaker i buljong,2 port. 7 dl iskallt vatten. 1/2 tumme ingefära
Ingredienser4 dlcashewnötter2 msk äppelcidervinäger1 tsk himalayasalt3 dl vattenGör så härBlötlägg cashewnötterna i minst 4 timmar. Förvarar du den i en burk med tättslutande lock så håller sig i 2-3 veckor i kylskåp. se 4 dl cashewnötter. 2 msk äppelcidervinäger. 3 dl vatten
Du behöver,25 g jäst5 dl vatten (37°)1 dl mjölk eller filmjölknågra nypor salt1 msk honung12-13dl vetemjöl. Lås jäsa i rumstempratur ca 1-2 timmar till dubbel storlek. med avtten och toppa med flingsalt, sesamfrön, vad som helst som du själv tycker passar och grädda genast i 230° i ångugn i ca 20 min. 5 dl vatten. 1 dl mjölk eller filmjölk. 12-13dl vetemjöl. ca 20 min Småbröd, bullar gräddas en kortare tid, i ungefär
saft från ½ citron. saft från ½ citron. ca 3 dl. 2dl kidneybönor. 2 små vitlöksklyftor. 2 selleristjälkar. ca 3 dl. 2dl kidneybönor. 2 små vitlöksklyftor. 2 selleristjälkar 1 rågad msk hasselnötspasta*
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.