Blanda färsen med rödbetor, kapris, dijonsenap, ägg, salt och peppar i en bunke. Blanda creme fraiche med dijonsenap, vinäger och smaka av med salt och peppar
I torsdags var det pappas tur att laga middag och då plockade han fram en riktigt bra kokbok som lätt glöms bort, Bonniers stora kokbok med underbara beskrivningar, bra tips på variationer, härligt pedagogiska recept och lite kuriosa
Hacka dill, kapris, rödbetor, rödlök och värm med smält smör i en kastrull. Lägg dem i kastrullen med kallt vatten och skala dem för hand genom att gnida bort skalet
Matjessill med brynt smör, rödbetor, kaprisoch riven pepparrot. Halvera potatisen och lägg upp på ett stort fat varvat med matjessill och riven pepparrot
I. n. l. a. g. d. s. i. m. e. k. p. r. ,. ö. b. t. o. c. h. 1. 4. f. u. 2. 0. 5. 7. A. 3. K. R. S. P. j. ½. Ä. (. %. ). v. ä. L. å. F. V. C. T. -. l l. a t. d l
Tillsätt den till det smälta smöret och låt stå och puttra på medelvärme tills smöret och pepparroten fått en fin ljusbrun färg, rör då och då och passa noga så att det inte bränns
Börja med att skala och koka potatisen. Inte klokt vad det är billigt med torsk här. Lägg upp fisken på tallrikar och strö över, bacon, rödbetor ochkapris
Forma till små härliga biffar och stek med smör i stekpannan. Men lite extra kul med nyfångad gädda. smält smöret i en kastrull och hacka ner rödbetorna i smöret samt tillsätt kaprisen
Blanda färsen med senap, kapris, olivolja, rödbetor och löken. Den som inte tycker om råbiff kan steka dem lätt innan servering och sedan garnera med lite hackad persilja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.