1 banan
du fryst över natten i mindre bitar. Du får mixa ganska länge så att den blir “krämig” sedan har du i 2 dl frysta blåbär (eller om du väljer ngt annat bär du gillar).
1 msk
acaipulver
1 dl
valfri vegetabilisk mjölk
1,5 dl
mandelmjölk
el
2-3 msk
chiafrön
1/2 pressad
lime
en nypa havssalt
2 tsk
naturlig sötning (agave/honung/cocossocker/agave el dyl) + 2tsk raw vaniljpulver alt 1 urkärnad vaniljstång.
1 avocado
1/2dl raw kakao (vill du ha mindre kakaosmak använd ca 3-4 msk raw kakao smaka dig fram)
0.5 dl
mandelmjölk/el annan nötmjölk (som du pluppar i lite i taget, ev behöver du mer mjölk, ev mindre) jag gör mandelmjölken själv och har ingen sötning alt 2-3 stora urkärnade dadlar i om jag vill ha sötare..
Mixa nötter och dadlar till ett fint grus. Den hemgjorda chokladen som täcker dessa små nötbitar smälter i munnen tack vare kokosoljan som blir flytande vid väldigt låg temperatur
Mixa alla ingredienser till glass. Försvinnande gott för alla, nyttigt samtidigt som du utan problem serverar en dessert till den som inte tål varken mjölk, gluten, laktos eller ägg
Även sommarmagar kan bli tröga, och då passar det bra med en grötfrukost som omväxling till andra, mer somriga frukostar med yoghurt, smoothies och fruktsallader
) Fort går det också, man bara slänger ner ingredienserna i en mixer och kör loss, sen är det klart. Den är raw som det så fint heter, och väljer man att söta den med agavesirap istället för honung är den även helt vegansk
För några helger sedan gav jag således efter för baknings- och experimentlustan när jag bestämde mig för att prova fram ett recept på en lite nyttigare variant av sötsak i raw food-anda
Det är proppfullt med antioxidanter och allmänt humörhöjande när höstdeppet smyger sig på. Den här smoothien gjorde jag en morgon när det kändes extra knöligt att överge den go´a sängvärmen och kravla sig över sängkanten
Ikväll ska vi grilla hamburgare/vegoburgare och fixa med vår nya säng från Simba. Raw chokladglass. Ligger i fas med jobbet, var ute och sprang trail på lunchen, tog en dusch och gjorde glass till efterrätt (ja, klart en ska ha efterrätt på lunchen
Många av er vill ha tips på bra frukostar som är snabba men fullvärdiga och mättande. Att steka ihop lite ägg och bacon går väldigt snabbt och är fantastiskt gott
Servera med tex. Nybryggt kaffe smakar väldigt bra till. Bästa med helger, förutom att man inte behöver planera tiden, är definitivt frukosten - äntligen finns det tid att laga till något annat än yoghurt & ägg eller chiapudding som är min standardfrukostpå veckorna
Lite lyx sådär på en torsdagsmorgon innan jobbet. Jag hade lite ansjovis kvar (i frysen) sedan jag gjorde Rotfruksgratäng à la Jansson med Ägg & Ansjovis och det var lixom så där alldeles lagom mycket för att varken smaka för mycket eller för litet ansjovis i en gubbröra för en person
Mixa ägg, vatten, havregryn och fiberhusk till en jämn smet, tillsätt sedan kanel och bakpulver. Plättarna är färdiga att vändas när det blir bubblor på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.