Tryck fast blandningen i bottnen på formen och ställ i kylen. Bästa receptet på mandelmusslor. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Klä botten och sidor på en form med löstagbar kant, 24 cm med bakplåtspapper. Ställ kakan i kylen ca 5 timmar eller till nästa dag. 5. Låt sjuda på svag värme ca 2 minuter
Tryck fast blandningen i botten på formen och ställ i kylen. Saffranscheesecakepåchokladbotten0,75 krm saffran1 msk apelsinlikör1 msk vatten Blanda saffran med likör och vatten. 2 gelatinbladLägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. 10 digestivekex100 g mörk choklad (70%)50 g smörKlä botten och sidor på en form med löstagbar kant, 24 cm, med bakplåtspapper. 400 g naturell färskost250 g kesella (10%)1 dl florsocker2 dl vispgräddeVispa färskost med kesella och florsocker. Ställ kakan i kylen ca 5 timmar eller till nästa dag. 10 kumquats0,5 dl strösocker1 granatäppleSkiva kumquats och blanda med socker i en kastrull. Låt sjuda på svag värme ca 2 min. -Mama Skogly ♥ 0,75 krm saffran
Det här receptet hittade jag i Ica's Buffétidning och den låter hur smarrig som helst, dessutom är det så pass snygg att den passar fint både som jul- och nyårsdessert
ägg - delat i gula och vita. Sätt ugnen på175 grader. Grädda i ca 10–15 minuter, kolla med sticka, den får hellre vara lite undergräddad än övergräddad
Se också detta tips på en rolig gå-bort present i form av Cookies på burk. Sätt samman dessa saker i en vacker korg, slå in med cellofan och pynta med lite vackert snöre så har du en perfekt gå-bort present eller julklapp
Fyll en spritspåse med vaniljskummet. Spritsa sedan på kakorna till hjärtformar och lägg in i frysen. Lägg kakorna på ett doppgaller och häll över chokladen på de frysta kakorna, toppa med nötter eller frystorkade bär innan de stelnar
Jag har börjat kika lite på nyårsmenyn och föll för dessa två efterrätter. Använd gärna en ekologisk apelsin så behöver du inte fundera på hur hårt besprutat skalet är
2-3 portionerIngredienser. Chokladbotten15 gram rumsvarmt smör0,5 dl mandelmjöl2 msk riven kokos2 msk hasselnötsmjöl1 msk sötströ2 tsk kakao1 krm vaniljpulverJordgubbsfyllning60 gram jordgubbar75 gram ricotta/mascarpone0,7 tsk gelatinpulver0,7 msk vatten0,5 msk sötströGör så här. ChokladbottenSätt ugnen på175 grader. Tryck ut degen i bottnen av en 12-cm stor springform. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter och låt svalna. JordgubbsfyllningBlanda vatten och gelatinpulver (motsvarar ca 1,5 gelatinblad) och värm i micron i 30 sekunder. Fördela över jordgubbsmoussen på chokladbottnen och låt stå i kylskåp i minst 4 timmar innan servering. 2-3 portioner. 15 gram rumsvarmt smör. 0,5 dl mandelmjöl. 75 gram ricotta. 0,5 msk sötströ. ca 1,5 gelatinblad
Tanken var att jag skulle hinna lägga upp det här receptet i går men mina foton som tillhörde inlägget hade jag tagit i raw-format men inte hade jag hunnit ladda ner något bildbehandlingsprogram att bearbeta dem i
Kladdig chokladbotten. Kladdkaka är ju något jag bara ääälskar & jordgubbar älskar jag nästan lika mycket & det speciellt när man kombinerar dessa 2 fantastiska påfund =). En botten gjord på kladdkaka & sen en jordgubbspannacotta över den som fick stå i kylen 2-3 timmar. 2,75 dl grädde. 75 g jordgubbspuré. 25 g socker. 2-3 timmar. 2,75 dl grädde. 75 g jordgubbspuré. 25 g socker
Jag tycker snittar av olika slag är perfekt på både stora och små tillställningar, lite mysigt för gärsterna att plocka ihop sina egna favoriter medan de minglar runt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.