Men här kommer receptet på en omelettmed skinka, champinjoneroch fetaost. När omeletten börja stelna, vänd omelettenmed hjälp av en tallrik och låt omeletten glida ner igen i pannan
Omeletten tillagade jag i ugnen och jag fyllde den medchampinjoner, skinka och paprika. Idag satte vi väckarklockan för att inte sova för länge och sen laddade vi upp med en god frukostomelett
På sidan hade jag champinjoneroch rödlök som jag stekte i smör och vitlök toppat med persilja. Jag vet att jag har kört Sats Energy med honom tidigare och det är väl precis det han ger - Energi
Den här morgonen blev det champinjoneroch gul lök kryddat med salt och mycket svartpeppar. Vi åt detta med nygräddade ost- och skinksnurror från frysen
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Täck över degbunken med plastfolie och en handduk. Låt svalna och njut av nybakat bröd. Igår kväll rörde jag ihop degen på några minuter sen formade jag dem till baguetter idag och gräddade
Låt omeletten ”stå till sig och ”stanna” i konsistens före du kär upp den i portionsbitar. Häll av och lägg ner i ugnsfast form tillsammans med den gröna blasten från en stor purjolök
Hacka löken ochchampinjonerna, fräs dem mjuka i lite olja, ställ åt sidan och låt kallna. Ett saftigt och mjukt bröd fyllt med örter, ost och grönsaker
När bikarbonatet blandas med en syra (filmjölken) så jäser brödet. -)Det går ju att variera med olika nötter, man kan ha i torkad frukt, yoghurt istället för filmjölk osv
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkel och linfrön. Forma till små frallor eller klicka ut degen direkt på en plåt med bakplåtspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.