Idag blev det sovmorgon såå skönt. Iväg en liten sväng på ärenden och sedan ställde jag mig i köket och grejade ihop en fläskfilé gryta som var riktigt god
Efter några lugnare dagar med kontorsarbete samt besök på mina komvux elevers praktikplatser var det dax för en fyra rättersmeny med elever från årskurs tre på Almåsgymnasiet
Detta var vår Nyårsaftons meny 2016. Täck en köksbänk med plastfolie (ca 40 x 40 cm). 4. 14. 1½ kg delikatesspotatis, 4 msk Smör, ½ msk flingsalt, 2 krm svartpeppar, 1 dl solroskärnor. Fukta händerna med kallt vatten och forma smeten till 14 bollar (för 1 sats). ca 40 x. 40 cm. 4. 4 msk Smör
45 g vetemjöl. Grädda i 200 grader i ca 14 minuter, tills kakan har satt sig men ändå är lite kladdig. 214 g italiensk maräng. Ställ i kylen i ca 4 timmar, tills dess att mossen har satt sig. 45 g vetemjöl. 214 g italiensk maräng. Ställ i kylen i ca 4 timmar, tills dess att mossen har satt sig
250 g kabanosskorv, skivad, 1 kg fläskfilé, putsad och skivad, 1 st köttbuljongstärning, 5 cl balsamvinäger, 1 msk vetemjöl, 0,5 l vispgrädde, 1 burk syltlök (400 g), 1 burk svarta oliver (330 g), 3 st paprika blandade färger, 2 hg ättiksgurka skivad, salt och peppar. 400 g
Höstväder med blåst och regn. Det var vad som utlovades till den här veckan. Så redan i söndags bestämde jag mig för att den här veckan blir en bakvecka
4 msk mjöl. 4 msk olivolja att steka i. 4 msk mjöl. Nu är kylen och frysen städade så nu kan det nya året börja med massa goda recept, tillbehören har bättre plats
Mästarnas Menyer. Recept ur boken ”Mästarnas Menyer” av Leif Mannerström & Jan Hedh. 4. Vispa resten av sockret med 4 ägg och 8 äggulor lätt skummigt. 4. 4. 40 g
4 portionsbitar torsk, , 1/2 tsk salt, 1 krm svartpeppar, citronpeppar, 4 skivor lufttorkad skinka (à ca 50 g), 75 g smör, 1 vitlöksklyfta. Pensla fisken med lite av vitlökssmöret och grilla ca 3-4 minuter på varje sida. 4 portionsbitar torsk. 4 skivor lufttorkad skinka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.