Länge sedan jag höll på med mitt projekt äckel-veckan. Men lapskojs hör verkligen till den kategorin, jag minns verkligen hur det var när dom serverade det i skolan
250 g smör 2 ½ dl Coca-Cola (ej Light eller Zero utan med vanligt socker) ½ dl kakao 4 dl strösocker 5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 1 nypa salt 2 ägg 1 ½ dl mjölk. Glasyr 7 dl florsocker 115 g smör, smält 3 msk kakao 2 tsk vaniljsocker 3–4 msk Coca-Cola. 4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. 250 g smör 2 ½ dl Coca-Cola (ej Light eller Zero utan med vanligt socker) ½ dl kakao 4 dl strösocker 5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 1 nypa salt. 7 dl florsocker 115 g smör, smält 3 msk kakao 2 tsk vaniljsocker 3–4 msk Coca-Cola
4 port. 4 små vaktlar2 bananersmör att steka ica 3 dl grädde3 msk chilisåssalt och pepparpaprikakrydda1 pkt baconca 1½ dl chilinötterStek vaktlarna i lite smör. Låt stå i ca 225 grader i 45 minuter. ) 4 port. 4 små vaktlar. 45 minuter
300-400 gr vit fisk, 1 bit pancetta, 1 msk kapris, 3 schalottenlökar, 2 msk pressad citron, 3 dl kalvfond (om du använder konc kalvfond, späd ut till lagom smak), salt, peppar, färsk timjan, olja, smör. 300-400 gr vit fisk,
En av de fiskearter vi fiskade när vi var i Norge var uer, eller kungsfisk som den kallas i Sverige. Uern är en uppskattad matfisk och till sin karaktär påminner den om abborren
Uer150 g uer, delad i två portionsbitar havssalt (efter smak) 30 g smör. Pepparrotskräm100 g färskost 4 msk färsk pepparrot, riven 2 msk citron, saft salt (efter smak)
Lägg sen i tungan och låt stå kallt i 4-5 dagar. Sådär ja, nu har svintungan, eller gristungan om man hellre vill säga det, legat i saltlag i min kyl i 5 dagar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.