På tal om julgodis kör jag nu en slutspurt på det och här kommer recept på 3sorters smarrigt julgodis som också är jätteenkla att göra. 3 msk vispgrädde. 3 msk strösocker. 3 dl vårgårdaris. Koka upp allt utom vårgårdaris och koka till kolakonsistens i ca 3 min. 3 msk vispgrädde. 3 msk strösocker. 3 dl vårgårdaris
3. Här kan du följa 175 grader på Instagram. Visst, tiden mellan hägg och syrén var kort i år. Men tiden mellan syrén och midsommarblomster – vad hände med den
3,5 dl vetemjöl. 3/4 dl kakao. 3 dl strösocker (knappt). 3 dl vispgrädde. Jag kokade kolan till 130 grader och det var precis lagom. Blanda alla ingredienserna förutom polkagrisarna i en större kastrull och låt koka till en tjockare smet, jag kokade till 130 grader eller strax under. Relaterat 3,5 dl vetemjöl. 3/4 dl kakao. 3 dl strösocker (knappt)
Igår rörde jag ihop julens första ischoklad, men absolut inte sista. De små daimbitara i chokladen sjunker ju till botten när chokladen smält så fiska upp dom först och fördela i ischokladformarna och fördela sen den smälta chokladen över
Degen11dl vetemjöl500g smör eller margarin5tsk bakpulver3msk vaniljsocker4dl. 3msk vaniljsocker. Att göra en stor deg och sen dela upp den och smaksätta är både lätt och sparar tid
Hacka chokladen fint och smält tillsammans med kokosfettet över ett vattenbad. Rör i lakritsgranulat. Fyll en liten kanna för att lättare fylla små aluminiumformar och låt chokladen stelna
Jag har gjort fyra sorters julgodis. 3. Mozartkulor ca 30 st (från boken Julgodis ur serien "Livets goda"). Skär nougaten i 30 lika stora bitar. Dela under tiden mandelmassan i 30 lika stora bitar som du plattar ut tunt. 3. Klä under tiden en form 30x20 cm med ugnsfolie och bred ut den smälta chokladen i formen. 3. ca 30 st (från boken Julgodis ur serien "Livets goda")
Imorgon firar P4 Kalmar 35 år och då är det småkaksfest i Martin (Halv 8 hos mig/Kallskänken/Receptfritt) Nilssons trädgård mellan klockan 10-13. Jag hoppas på att få mumsa i mig mååånga (kanske rent av 35 stycken. 3 äpplen, skalade, urkärnade och skurna i skivor. 35 år och. 3 äpplen, skalade, urkärnade och skurna i skivor
Vad man än tänker ha på sitt julbord, klassiskt julbord, kalkonjulbord eller något helt annat så tycker jag ändå den gravade laxen är given på julbordet
Traditionellt brukar ischoklad innehålla kokosfett. Den här ischokladen är däremot gjord på smör. Grovhacka dem och strö dem över ischokladen när du precis hällt upp dem i metallformarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.