Att göra en stor deg och sen dela upp den och smaksätta är både lätt och sparar tid. Här kommer 10 sorter som är gjorda på en deg. Det tar mindre än 2tim att baka alla. Degen11dl vetemjöl500g smör eller margarin5tsk bakpulver3msk vaniljsocker4dl. 11dl vetemjöl
Hur löser man det på smidigaste sätt. Gör tre sorters kakor av en deg. Det här receptet kommer jag använda mig av ofta när det vankas kalas och jag vill ha många sorters småkakor
Städade och donade på och på kvällen ställde jag mig och bakade två sorters kakor (plus lite fusk med skurna pepparkakor av en färdig deg som blivit över i kylskåpet)
Grunddeg250 g smör, rumsvarmt 6 dl vetemjöl 1 dl florsocker 1 msk vaniljsocker. 1Småkakor med mörk choklad och flingsalt70 g mörk choklad, grovt hackad flingsalt. 1Syltkakor80 g hallonsylt. 1Chokladkakor2 msk kakao ägg salt vatten pärlsocker
Tillsätt kakao och kaksmulor och blanda till en jämn deg. · För att få bort det inre, fnasiga skalen på pistagenötterna gör du som med mandeln till glöggen
En sats fick kanel och socker på och en fick hallonsylt. Tidigare ikväll slängde jag ihop en sats med spröda småkakor med två olika sorters smaksättning
Här kommer grundrecept påmördeg. Rulla ut små bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Det finns en deg man kan göra många goda sorters kakor av och det är mördeg
Ta ut degenpå mjölat bakbord, dela degen i två lika stora bitar. Jag har aldrig tidigare lagat rimbobullar själv, bara smakat på dem, men dom är såå goda
Dela degenpå mitten och bearbeta ena delen med röd karamellfärg och andra med blå. Rulla degen till en lång sträng som Du skär i centimetertjocka bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.