Tillsätt 1 ägg och 2 pressade vitlöksklyftor. Tillsätt därefter 1 tsk torkad basilika, 0,5 msk senap, 0,5 dl riven parmesanost, 2 msk tomatpuré och 1,5 dl matlagningsgrädde. Forma till bullar och stek i 2 msk olja. Stek i 2 msk margarin. Blanda väl och forma bullar som steks i 2 msk smör. Vitlöksdoftande köttbullarBlanda 500 g nötfärs med 2 pressade vitlöksklyftor, 2 msk potatismjöl, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Forma till bullar och stek i 2 msk smör. 2 pressade vitlöksklyftor. 2 msk tomatpuré. 2 pressade vitlöksklyftor. 2 msk potatismjöl
Ett internationellt julbord med en blandning av olikasorters rätter. När man firar jul så här länge hoppas man på att det blir lite annorlunda mat på de olika julborden och det blev det denna jul
Sätt ugnen på 200 grader. 250 g Frias smördeg. Tag fram smördegen ur frysen och lägg i rumstemperatur ca 1 1/2 – 2 timmar. Kavla ut till 2-3 mm tjock. 1/2-1 pressad vitlöksklyfta. Fyllning 2. 1/2 dl Fin skagenröra. Vi gjorde hälften med fyllning 1 och hälften med fyllning 2. 2 timmar Kavla ut till. 2-3 mm tjock. 1/2-1 pressad vitlöksklyfta. 1/2 dl Fin skagenröra
Dessa köttbullar innehåller två olika lökar samt att såsen innehåller tre olikasorters lök. 2 vitlöksklyftor, krossade. 2 msk ströbröd. 2 msk torkad basilika. 2 vitlöksklyftor, krossade. 2 paket tomatkross á 500 gram per styck. 2 msk torkad basilika. 2 vitlöksklyftor, krossade. 2 msk ströbröd. 2 msk torkad basilika. 2 paket tomatkross á
Lägg på plåt och baka i ugn 200 grader ca 15-20 minuter tills de har fått fin färg. Baka i ugn 200 grader i 15 minuter. Baka i ugn 200 grader i 15 minuter. Rosta potatisen i ugn 200 grader i ca 15 till 20 minuter. Lägg i en ugnsfast form tillsammans med övriga ingredienser och baka i ugn 200 grader i ca 15 minuter. Stekt salsiccaTa ut köttet ur korvskinnen och stek det i stekpanna eller i ugn 200 grader i en ugnsfast form
Pajer med samma enkla grundrecept men med olika goda fyllningar är enkelt att förbereda, pajarna går utmärkt att äta antingen varma eller rumstempererade
Istället för 400 g mörk 70% choklad så hade jag 200 g + 200 g mjölkchoklad. 2 msk florsocker. 2 tsk iskallt vatten. 21/2 dl vispgrädde. 200 g mörk choklad (minst 50 % kakaohalt). 200 g mjölkchoklad (en fin en, inte Marabou. 2-3 dl vispad grädde. Sätt ugnen på 200°. 2. Kavla ut pajdegen tunt om du har en kavel och klä en pajform (ca 25cm i diameter. 2 msk florsocker. 2 tsk iskallt vatten. 21/2 dl vispgrädde. 200 g mörk choklad (minst 50 % kakaohalt). 200 g mjölkchoklad (en fin en, inte Marabou. 2-3 dl vispad grädde
2½ dl grädde. 2 tsk dijonsenap - stark osötad från LissEllas. 3 ekoägg - ca 210 g. Förgrädda i 200 grader ca 10 minuter och fodra botten med ostskivor så snart pajen kommer ur ugnen. 2½ dl grädde. 2 tsk dijonsenap - stark osötad från Liss. 3 ekoägg - ca 210 g en "näve" pistaschnötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.