Senast var i december och kan konstatera att det är samma tre recept som ligger kvar i toppen, med den populära Tuppkakan på första plats, medan tvåan och trean däremot har bytt plats
Ett smarrigt recept ur min receptsamling ska jag väl också, naturligtvis, bjuda på, nu när jag fått den stora äran att gästblogga hos Ida, som för övrigt har en riktigt fin blogg som jag troget följer och har med i minblogglista
Fisk innehåller också en massa vitaminer och mineraler som vi behöver för att må som bäst. Idag blir det panerad rödspätta och strömming här på bloggen
Under etiketten Fredagsfika Tips här i MinLilla Kokvrå finns 5 förslag på fika för dig som ska baka något till veckans fredagsfika. Zuleikatårta 12-15 bitar Botten4 äggvitor125g sötmandel 1,5 dl strösocker Kräm4 äggulor1 dl strösocker2 tsk vaniljsocker1 dl vispgrädde75 g smörGör så härDu kan göra en tjock botten i en rund springform eller 2-3 stycken lite tunnare mandelbottnar på bakplåtspapperEn tjock mandelbotten. Smörj en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter2-3 mandelbottnar. Rita upp 2-3 rundlar ca 24 cm i diameter på bakplåtspapper och smörj rundlarna med smör eller margarin eller gör som jag 2 rektanglar 18*24 cm Mal sötmandel och blanda med strösockerVispa äggvitorna till ett hårt skumVänd försiktigt ner nötter och sockerBred ut mandelsmeten till en botten i springformen eller fördela till 2-3 bottnar på bakplåtspappretGrädda mandelbottnen i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter. Ta ut och lossa försiktigt från pappretLåt svalna Lägg mandelbottnen/bottnarna på fat eller brickaBlanda ingredienserna till krämen i en kastrull Värm under omrörning - obs får inte koka upp När krämen blir runt 50-60 grader så tjocknar denTa krämen från värmen och häll upp i en skål och låt den kallnaKrämen kan smaksättas med rivet citronskal eller punsch. 12-15 bitar Botten. 125g sötmandel 1,5 dl strösocker Kräm
150 g margarin. 50 g jäst. 5 dl mjölk. 0,5 tsk salt. 1-2 tsk kardemumma. 14-15 dl vetemjöl. Låt degen jäsa under bakduk i 30 min. skär degen i ca 25 remsor. Låt jäsa övertäckta på plåt i ytterligare 30 min. Grädda i 250 grader i ca 5min ca 40 s. 150 g margarin. 50 g jäst. 5 dl mjölk. 0,5 tsk salt. 1-2 tsk kardemumma. 14-15 dl vetemjöl. ca 25 remsor. 250 grader. ca 5min
v=wpcom-no-pv". Till dessert hade jag gjort pannacotta (med mortlad kardemumma ist för vanilj och lite mer grädde i förhållande till gelatinblad enligt receptet) som jag sen toppade med rabarber som jag kokat med smör, socker, vanilj och krossad kardemumma
Min födelsedagstårta, mangomousse med mango bitar och kokosmousseSpacklad med vaniljsmörkrämAlla dekorationer är sugarpaste-flowerpasteAnnat gott fanns med
Det är så skönt att kunna äta sina favvo-rätter utan att få ont i magen. Till topping. Av lasagneplattor-spill gjorde jag pastaremsor som jag åt med köttfärssåsen som blev över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.