Koka upp mjölken och grädden. Blanda socker och äggulor vispa det lätt. Häll sakta i gräddmjölken i äggvispet och vispa under tiden häll tillbaka blandningen i kastrullen och sjud försiktigt tills det tjocknar
Ikväll kom ännu en byggare hit för att kolla på vår toalett och förhoppningsvis ge en offert. På måndag och tisdag har vi ännu ett par som kommer hit och kollar
Körde ett ordentligt styrkepass och ökade på lite vikter som jag kände att jag klarade av, det är otroligt kul att känna att man blir starkare och starkare för varje vecka som går
Har skött maten och motion har jag fått ifrån jobbet. Jobbet då, det går bra, det känns ibland som om jag aldrig varit därifrån, många kunder känner igen mig och jag får många komplimanger av min viktnedgång, det känns ju super
Man märker att barnen är rastlösa och jag också får den delen. Vi har fått lite nya arbetskamrater på mitt arbete och chefen har jobbat hårt hela sommaren med att hitta dessa guldklimpar
Vi blir fler och fler nu som ätit LCHF under rätt många år. Annika hade blivit symptomfri från sin fibromyalgi och jag blev väldigt inspirerad av hennes föreläsning
Nötfärs med wokgrönsaker och ljus fiberpasta med en gnutta smak av kanel. Annars har jag under dagen hunnit med ett helt ok mag-/axelpass, städat lite, pluggat och tagit det lugnt
Häll upp och servera genast. 130 g mörk choklad, 70 %. 1130 g mjölkchoklad, 40 %. 13 dl vispgrädde. 160 g smör, rumsvarmt. 18 dl mjölk, 3 %. 1130 g mörk choklad, 70 % 130 g mjölkchoklad, 40 % 3 dl vispgrädde 60 g smör, rumsvarmt 8 dl mjölk, 3 %Smält chokladen över vattenbad tills den har en temperatur på 50 grader. Låt smeten svalna tills den har en temperatur på 35–40 grader Tillsätt därefter smöret och arbeta in det i ganachen med en stavmixer. Blanda in mjölken, när mjölken är varmare än 40 grader så behåller man alla kakaofettpartiklar flytande och kan fortsätta emulsionen
Lösgodisförsäljningen slår rekord, och påskäggen fylls med färgglatt godis i alla regnbågens färger. Dessvärre innehåller mycket av lösgodiset en massa konstigheter, som färgämnen, artificiella aromer och alla möjliga andra tillsatser
Jag brukar då lära ut lite om mjöl, siktat sådant och fullkornsvarianter. Långt ifrån alla elever känner till våra sädesslag vete, råg, korn och havre eller så mycket annat om mjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.