Hade 10 frp kvar från förra året och dessutom köpt några fler frp då våra fotbollskillar har sålt saffran för att tjäna ihop pengar till nästa års cuper. 0,5-1 g saffran. 1,5 dl mjölk. 150 g mjukt smör. 1,5 msk vaniljsocker. 1. Häll smeten i 10-15 muffinsformar (beroende på storlek) och grädda dem mitt i ugnen i 180 grader (jag använder varmluftsugn) i ca 15-20 minuter. 0,5-1 g saffran. 1,5 dl mjölk. 150 g mjukt smör. 1,5 msk vaniljsocker
Julgodisbuffé 2010. 100 g kokosfett. 1. 1 tsk apelsinskal. 1 tsk krossade kaffebönor. 1 msk kokosflingor. 100 g minimarshmallows. 1. 1,5 - 2 dl cornflakes, ta lite åt taget. 1. Ta fram dem ca 10 minuter innan de ska ätas. 1 dl socker. 125 g kokosfett. ca 1/3 pkt mariekex. 1. Klä en form, ca 10*16 cm, med bakplåtspapper. 125 g rumstempererat smör. 175 g smör. 1. Sätt ugnen på 175 grader. 150 g mörk choklad. 100 g nutella. 1. 1,5 dl sötmandel. 150 g mörk choklad. 1. Klä insidan av en form, ca 15*20 cm, med bakplåtspapper. 100 g kokosfett. 1 tsk apelsinskal. 1 tsk krossade kaffebönor. 1 msk kokosflingor. 100 g minimarshmallows
ca 16 bitar. ½ g saffran (1 påse) + 1 tsk strösocker. 1 nypa salt. 1 ägg. 150 g mandelmassa. ½–1 tsk stötta kardemummakärnor. 1 ägg. 1. Dela degen i ca 16 delar med en degskrapa eller en vass kniv. ca 16 bitar. 1 nypa salt. 150 g mandelmassa. ½–1 tsk stötta kardemummakärnor
Frysta tårtor är perfekt att göra och servera, du kan förbereda dem i god tid och ta fram dem 15-30 minuter innan servering. 1 dl hasselnötter. 1 burk hasselnötskräm (ca 350 g). 1 dl kakao. 100 g mjölkchoklad. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop hasselnötskräm, 1 ägg, kakao och de hackade hasselnötterna. 10. 1. 1 dl hasselnötter. 1 burk hasselnötskräm. 1 dl kakao. 100 g mjölkchoklad. 10
1 tsk chilipeppar. 1. 1 tsk chilipeppar. Ofta när man har främmande eller ska ha lite mys så åker en massa onödiga tilltugg fram på bordet, därför ville jag testa något nytt och framför allt nyttigt =)
1,5 dl grädde. 1 vaniljstång. 100 g pistagenötter, hackade. 1. Klä en plåt eller liten fyrkantig skål med aluminiumfolie och häll chokladen i ett jämt lager, ca 1,5-2 cm tjockt. 1 burk Skippys jordnötssmör. 1 dl socker. 1 dl kokos. 1 tsk vaniljsocker. 1. 1 tsk pepparmintsarom. 1. Olja en avlång bakform, ca 10*30 cm. Smeten är klar när temperaturen är 125 grader eller smeten kan formas till en kula. 15 droppar pepparmintsolja. 1. Smält socker, vatten och glykos i en tjockbottnad kastrull, använd termometer så går det snabbare att komma upp i rätt temperatur som är 120 grader. 1 dl vispgrädde. 1 dl kesella/kvarg. rivet skal av 1/2 apelsin. 1 tsk flingsalt. 1. Häll chokladen i en aluminium form, ca 15*20 cm. 1,5 dl vispgrädde. 1,2 msk torkat finhackat äpple. 1. Här hittar du Julgodis del 1, samt tidigare års julgodisrecept. 1,5 dl grädde. 1 vaniljstång 250 g mörk choklad 80 %, hackad. 100 g pistagenötter, hackade. 1 burk Skippys jordnötssmör. 1 dl socker. 1 dl kokos. 1 tsk vaniljsocker. 1 tsk pepparmintsarom. 15 droppar pepparmintsolja. rivet skal av 1/2 apelsin. 1 tsk flingsalt
1,5 dl vispgrädde. 1. (om det är hög kakaohalt kan smeten vilja skära sig, rör då i 1-2 msk creme fraiche). Låt smeten svalna i kylskåp i ca 1 timme, rulla sedan till bollar som du rullar i kakao. 1 tsk vaniljpulver. 100 g flagad mandel. 1. Jag använder laktosfria och ekologiska produkter när jag bakar, så blir både min mage och naturen lite gladare =) 1,5 dl vispgrädde. 1 tsk vaniljpulver. 100 g flagad mandel
400 g torsk1 bit lax1 gul lök, hackadsmör att steka isalt, timjan1 fiskbuljongtärning½ tub mjukost2,5 dl tomat och saffran creme fraise3 dl gräddeca 3 msk vetemjölvit sås. 50 g smör5 dl mjölk3 msk vetemjöl1-2 tsk saltlasagne plattorca 2 dl riven prästostBörja med att steka löken och fisken. 1 bit lax. 1 gul lök. 1 fiskbuljongtärning
5 tortillabröd1 burk salsasåsca 300 g köttfärs1 påse tacokrydda1 dl vattensmör att steka iostBörja med att steka köttfärsen i lite smör, blanda i tacokryddmixen och ca 1 dl vatten. 1 burk salsasås
12-14 bitar. 1 ½ dl filmjölk. 1 ½ dl vispgrädde. 150 g mörk choklad. 1. Sätt ugnen på 180 grader. 12-14 bitar. Den här veckan lider jag av extrem tidsbrist, så det får bli ännu ett recept i adventskalendern
100 g taleggioost. 1. 1 sats. 1 dl ättikssprit. 1 tsk hela kryddnejlikor. 1. 1 ark smördeg. 1 dl creme fraiche. 1 ägg. 100 g fetaost. 1. Ringla över lite honung och grädda dem i mitten av ugnen i 200 grader i ca 15 minuter. 1 msk bordsmargarin. 1. 1 burk anjovis+lite spad. 1 msk finhackad dill. 1 dl grädde. 1 dl mjölk. 1. Lägg på en klick smör och grädda i ugnen i 175 grader i ca 25- 30 min. 1,5 dl socker. rivet skal av 1 apelsin. 1 pkt saffran. 1 sockerbit. 100 g vit choklad. 1. Låt smeten svälla i ca 10 min. Klicka ut smeten på bakplåtspapper, grädda i ugnen i ca 12 minuter på 175 grader. 1 sats. 1 tsk hela kryddnejlikor. 1 ark smördeg. 1 ägg. 100 g fetaost. rivet skal av 1 apelsin. 1 pkt saffran. 1 sockerbit. 100 g vit choklad
Första December och i går kom den första snön här på ön. ca 50 små (16-20 stora). 175 grader. 1½ dl socker. 1 tsk vaniljsocker. 100 g smör. 1 dl ljus sirap. 1-2 tsk kanel. 1-2 tsk malen ingefära. 1-2 tsk malen nejlika. 1 dl kakao. 1 tsk bakpulver. 1 apelsin, rivet skal och ev lite saft. Grädda i mitten av ugnen i ca 5-7 minuter de ska vara lite kladdiga i mitten (gör du stora så låt de gräddas i ca 12 minuter). 16-20 stora. 175 grader. 1½ dl socker
150 g mandelmassa. 1/2 äggvita. 150 g mörk choklad. 150 g mörk choklad. 1/2 msk olja. 1. Sätt ugnen på 150 grader. Grädda bottnarna mitt i ugnen i ca 12 min. Ställ dem kallt i kylskåp i minst 1 tim. 1/2 äggvita. 1/2 msk olja
Vi firar inte Lucia till minne av henne dock utan i den julianska kalendern inträffade vintersolståndet den 13december dvs årets mörkaste natt. 150 g rumstempererat smör. 1,25 dl socker. 1 ägg (eller 250 g kesella). 1 påse saffran. 1,5 l vetemjöl. Rör ut jästen i ljummen mjölk, tillsätt smöret, sockret, ägget, saffranen och 1 l av mjölet. Grädda i 225 grader i ca 8-10 min. 100 g rumstempererat smör. 1 dl socker. 1 tsk salt. 1 pkt saffran. 12-14 dl vetemjöl. Baka av 250 grader 8-10 min. 100 g smör. 1 msk sirap. 150 g rumstempererat smör. 100 g rumstempererat smör
175 grader. 100 g mjukt smör. 1 dl strösocker. 1 vaniljstång. 1 dl solrosfrön. 1 tsk bakpulver. Ta ut längderna ur ugnen och skiva i ca 1 cm tjocka skivor. Sänk temperaturen i ugnen till 125 grader. Och torka skorporna i ca 10 minuter tills de är helt torra. 175 grader. 100 g mjukt smör. 1 dl strösocker. 1 vaniljstång 2 ägg 1 dl solrosfrön. 1 tsk bakpulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.