Här är ett riktigt gott recept med en variant där jag har blandat kanel och kardemumma i bullarna. Rulla ihop rektangeln på längden och skär bullarna i små bitar, ca ett par centimeter breda
Fortsätt med andra deghalvan. Smula jästen i en bunke och häll över lite av mjölkblandningen i så att jästen löses upp, häll i resten av mjölken, kardemumman, saltet och sockret
Jag tar gärna en form med löstagbar botten och ställer mina skurna bullar på högkant i formen. Vill du inte ha tosca kan du skippa den och bara glasera bullarna när de svalnat
Jag bestämde mig för att överraska kollegerna med lite eftermiddagsfika och efter lång överläggning med mig själv så kom jag fram till att det absolut enklaste att göra var en sats kanelbullar som får trängas i en långpanna
) förvandlas till marknadsplats där man kan hittar tonvis med frukt och grönt, blommor, färsk pasta av olika sorter, ostar, ägg, kött av alla de slag, delikatesser och kläder
Pensla bullarnamed uppvispad äggvita och strö på mandelspån och muscovadosocker. Rör ihop rumsvarmt smör, ricottaost, bittermandel, citronskal och muscovadosocker
Känns bullarna inte klara trots en mörknande yta, kan en bit folie med fördel placeras över dem - då kan de gräddas klart i lugn och ro utan en nattsvart kulör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.